Gombos: „Volt miért visszavágnom”

Gombos Norbert
Pozsony |

Gombos Norbert 6:3, 7:5-re legyőzte Jozef Kovalíkot a pozsonyi challengertorna negyeddöntőjében, így a galántai teniszező az indiai Sumit Nagallal játszik a döntőbe jutásért.

Gombos Norbertnek jól megy Jozef Kovalík ellen, az egymás elleni mérlegük 6:1. Az az egy vereség viszont nagyon fájó, hiszen a 2017-es Roland Garros-selejtező döntőjében kapott ki, így Kovalík jutott Párizsban a főtáblára. „Igen, ott volt a fejemben ez a meccs. Volt miért visszavágnom neki” – monda a mérkőzés után Gombos.

A nagy meleg ellenére mindkét játékos jó tenisszel és stabil adogatással kezdte a mérkőzést. Igaz volt ez az első szett 6. játékáéig, amikor a torna 8. kiemeltje, Gombos brékelte Kovalíkot, aki 3.-ként volt kiemelve. A következő játékban Kovalíknak három bréklabdája is volt, ám egyiket sem tudta kihasználni. Ezután Kovalík negyven mindről ugyan hozta a saját adogatását, ám Gombos saját szervájánál a második játszmalabdáját kihasználta – 6:3.

Kovalíknak az első szettben, ahogy az egész meccsen is, leginkább a rövidítésekkel sikerült zavarba hozni ellenfelét.

A második játszmában Kovalík adogatójátéka feljavult, és 5:5-ig fej fej mellett haladtak a játékosok. A 11. gémben volt az első bréklabda, amit Gombos könyörtelenül ki is használt, így ő adogathatott a meccsért. Nem indult jól a szervajátéka, Kovalík már 40:15-re is vezetett, ám ezután Gombos két jó szervával egyenlőre hozta az állást. Az utolsó gémben összesen 4-szer volt egyenlő, Kovalíknak 3 bréklabdája volt, a galántai teniszezőnek pedig a harmadik meccslabdáját sikerült kihasználni – 7:5.

„Nagyon jól ismerjük egymást Jozeffel, gyakran edzünk egymással, így leginkább az döntött, hogy melyikünk kezdi jobban a meccset. Szerencsére nekem sikerült. Nagyon fontos volt, hogy az első szettet megnyertem, méghozzá jó játékkal. Aztán sikerült a továbbiakban is jól játszanom, igaz, a második játszma ötödik játéka szoros volt, de meg tudtam tartani az adogatásomat. A második játszma pedig azon múlott, hogy melyikünknek sikerül brékelni a másikat. Nekem sikerült.”

Gombos azt is elmondta, nagyon örül annak, hogy fokozatosan ismét lépked előre a világranglistán (jelenleg a 202.), ami nagyban köszönhető annak, hogy edzőjével nagy hangsúlyt fektetnek a mentális felkészülésre is. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?