Giro d'Italia – Démare duplázott, López maradt az élen

Arnaud Démare

Valter Attila csapattársa, a francia Arnaud Démare nyerte csütörtökön a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny hatodik szakaszát, amelyen összetettben megtartotta éllovas pozícióját a spanyol Juan Pedro López.

A Palmi és Scalea közötti 192 kilométeres távot kétcsillagos nehézségűre minősítették a szervezők, az etap elején egy negyedik kategóriás emelkedőt kellett megmászniuk a kerékpárosoknak.

Ezúttal magányos szökés alakult ki, azaz Diego Rosa személyében egyetlen versenyző lépett el a mezőnytől, amely így végig nyugodt maradt. A célhoz közeledve a várakozásoknak megfelelően utol is érték az EOLO-Kometa bringását, így mezőnyhajrá döntött. A balatonfüredi sprintet megnyerő Mark Cavendish túl korán indított, ugyanis a szélárnyékából kibújva előbb Caleb Ewan, majd a szerdán győztes Démare is megelőzte. Utóbbi kettő között végül célfotó döntött a francia sprinter javára, aki így egymás után a második etapsikerének örülhetett, pedig ezt megelőzően idén még egy sem volt neki. Sikerével a Groupama-FDJ bringása növelte előnyét az összetett pontversenyben, és továbbra is rajta lesz az ebben éllovasnak járó ciklámen színű trikó.

A három magyar versenyző mindegyike, Valter Attila, Fetter Erik és Peák Barnabás is a mezőnnyel ért célba. Összetettben sem történt változás az élcsoportban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?