Giro d'Italia – De Bondt hosszú szökés végén nyert

Dries de Bondte

Hosszú szökés végén a belga Dries de Bondt nyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny 18. szakaszát, melyen az ecuadori Richard Carapaz megőrizte az összetett éllovasnak járó rózsaszín trikót.

A Borgo Valsugana és Treviso közötti etapot egycsillagos nehézségűnek minősítették a szervezők, a két negyedik kategóriás emelkedő és az 1150 méter szintkülönbség, valamint a 152 kilométeres táv a záró hét egyetlen sprintbefutós lehetőségét kínálta a mezőnynek.

Az első 15 kilométert követően négyfős szökevénycsoport alakult ki, amelyet azonban csak 2:14 percre engedett el a nagy tempót diktáló mezőny. A meglógó versenyzők ennek ellenére szépen tartották magukat, az utolsó 50 kilométeren belül közel hárompercesre növelték előnyüket. Eközben hátul a fő sor a nagy üldözésben kettészakadt: az összetettben nyolcadik, a legjobb fiatal versenyzőnek járó fehér trikót viselő Juanpe Lopez (Trek-Segafredo) is a leszakadó mintegy harminc kerekes között volt.

Az élboly folyamatosan mintegy 60 kilométer/órás tempóval haladt, a rózsaszín trikós Richard Carapaz sorát a sprinterek csapatai vezették, a teljes Trek-sor így hiába maradt le Lopezt segíteni, hátrányuk folyamatosan nőtt a főmezőnyhöz képest.

Az utolsó tíz kilométeren a szökevények továbbra is remekül dolgoztak össze, és némi meglepetésre 14 másodperc előnnyel „hazaértek”: a sprintet a háromhetes viadalon első szakaszsikerét arató De Bondt nyerte meg az olasz Edoardo Affini előtt. A főmezőnyben Alberto Dainese volt a leggyorsabb, és mivel a rózsaszín trikóra esélyesek együtt értek célba, az összetett élcsoportja nem változott.

A három magyar kerekes közül a nap közben rengeteget dolgozó Valter Attila 2:57, Fetter Erik 4:57, Peák Barnabás pedig 7:31 perces hátránnyal ért célba. Összetettben továbbra is Valter áll a legjobban, több mint kétórás hátránnyal a 41. helyről várja a folytatást.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?