Galis türelemre inti védenceit

Riga. Különleges mérkőzés vár ma (kezdés 18.00) Lettország vendégeként a szlovák labdarúgó-válogatottra. Három mérkőzés van hátra a 2006-os vb-selejetőből, így minden pont rendkívüli jelentőségű lehet, ugyanakkor a győzelem sem biztosítja a második helyet a 3. csoportban.

Riga. Különleges mérkőzés vár ma (kezdés 18.00) Lettország vendégeként a szlovák labdarúgó-válogatottra. Három mérkőzés van hátra a 2006-os vb-selejetőből, így minden pont rendkívüli jelentőségű lehet, ugyanakkor a győzelem sem biztosítja a második helyet a 3. csoportban.

Dušan Galis, a szlovák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is tudatosítja a kialakult helyzetet: „Előre nehéz megmondani, milyen eredménnyel lennénk elégedettek. Ez attól is függ, hogy hogyan végződik az orosz–portugál párharc. Várom, hogy otthon nyernek az oroszok – ecseteli elvárásait. – Ez pillanatnyilag nem érdekel bennünket, készülünk a lettek elleni találkozóra. Elfogadom, hogy mi vagyunk a meccs esélyesei, de én Liechtenstein ellen sem éreztem csapatomat a favorit szerepkörében. Érthetően minden összecsapáson a lehető legtöbbet ki akarnak adni magukból a játékosok. Védenceim lelkiállapota teljesen más a németek elleni meccs után, mint a vadúzi döntetlent követően volt.”

Az észtországi vereség után a letteknek a 3. csoportban már nincs esélyük a továbbjutásra. Ennek fényében csökkent az érdeklődés a szlovákok elleni párharc iránt. Maguk a vendéglátók állítják, hogy nem nekik kell nyerniük. „Feltételezem, hogy a hazaiak lelkileg nem állnak a legjobban, de annál inkább fognak hajtani a pályán, és megpróbálják kárpótolni a szombati tallinni kudarcot. Azon a mérkőzésen nagyon kitámadtak, de nem vált be nekik. Feltételezem, hogy ellenünk másképpen játszanak majd. Visszatérnek a megszokott védekező felfogásukhoz, amelyet augusztusban az oroszok ellen is bevetettek” – véli Galis.

Persze Lettország már nem képvisel olyan játékerőt, mint a tavalyi Európa-bajnokságon, ami azonban nem jelenti azt, hogy könnyen megadja magát. „Nem ígérkezik egyszerűnek a mérkőzés. Nem szabad fejetlenül kitámadnunk. Fegyelmezett és türelmes játékra intem védenceimet. Nem várok gólokban gazdag mérkőzést. Egy-két helyzet eldöntheti a három pont sorsát” – nyilatkozta a szlovák szövetségi kapitány.

Ami a csapatot illeti: játékra kész Stanislav Varga. Már bírja a terhelést, de néhány hétig nem került pályára, s ez hátrányt jelent számára. A többi szlovák labdarúgó egészségileg rendben van, így Galis húsz emberből válogathat. Ez lesz Szlovákia utolsó idegenbeli vb-selejtezője a csoportban. Az eddigi mérleg: két győzelem, két döntetlen, egy vereség és 7:4-es gólarány.

A rigai vb-selejtezőt az osztrák Konrad Plautz vezeti.

A várható összeállítások

LETTORSZÁG: Kolinko–Zirnis, Isakovs, Smirnovs, Korablovs–Bleidelis, Miholaps, Rubins, Laizans–Verpakovskis, Rimkus.

SZLOVÁKIA: Čontofalský–Zabavník, Valachovič, Varga (Škrtel), Kratochvíl (Had)–Hlinka, Karhan–Kisel, Mintál, Greško–Vittek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?