GALÉRIA: Zsinórban hetedszer is győzött a DAC

dac

Újabb győzelem a dunaszerdahelyiek zsebében. A labdarúgó Fortuna Liga 7. fordulójában a DAC ezúttal a Senica otthonában diadalmaskodott 4:2-re.

A Senica elleni kezdőcsapatban az eltiltott Jannik Müller helyett Danilo Beszkorovajnij kapott helyett, még a még mindig beteg Sydnei Friede helyett Andrej Fábry kezdett.

A 250 DAC szurkoló már a mérkőzés elejétől kezdve remek hangulatot teremtett a stadionba, szinte otthon érezhették magukat a sárga-kék játékosok.

Az első nagyobb vendég helyzet a 8. percben adódott, amikor Divkovic a 16-os vonaláról lőtt, de Fryšták kapusnak nem kellett közbe avatkoznia. A másik oldalon Moses lőtt szabadrúgásból, de jócskán Jedlička kapuja fölé célzott.

Pár perccel később a hazai Tomáš Malec fejelte le a labdát az érkező Dominik Dudának, de a támadó rosszul vette át a labdát, Jedlička könnyedén felszedte.

Blackman cselezett már be másodszor a szenicei tizenhatosába, azonban másodszor is nagyon gyenge volt a beadása.

Galéria

A 21. percben Kalmár Zsolt végzett el egy szabadrúgást jó 20-25 méterről, és ahogy mondani szokás, a fű zöld, az ég kék, Kalmár pedig mostanság szabadrúgásból nem nagyon téved – 0:1.

Két perccel később már 1:1 is állhatott volna az eredményjelzőn. Moses visszagurított labdájára a hazaiak csékája, Juraj Piroska érkezett, ám Schäfer remekül blokkolta a lövést, így maradt a DAC-vezetés. A másik oldalon Blackman ezúttal jól gurított vissza – igaz, nem volt nehéz dolga, Ramírez másfél méterre állt tőle –, ám a venezuelai lövéséből végül nem lett gól.

Tíz perccel a vége előtt előbb Balic lőtt, majd a kipattanó Divkovichoz került, aki szintén próbálkozott, ám a lövését blokkolták, nem sokkal később Andrej Fábry is próbálkozott egy technikás lövéssel.

5 perccel a félidő vége előtt ismét Kalmár Zsolt próbálkozhatott szabadrúgásból, ezúttal azonban Fryšták védett. Pár pillanattal később nagyszerű beadás érkezett balról, amire Divkovic robbant be jó ütemben, Fryšták kapus óriási bravúrt mutatott be.

Megbosszulta magát a kihagyott helyzet. A hórihorgas Malec lépett ki jól a DAC védői közül és gurította el Jedlička mellett a kapuba. A cseh kapus ugyan még lábbal beleért, de hárítani már nem tudott – 1:1. Az utolsó percben egyenlítettek a hazaika.

Az 54. percben az addig csendes csordogáló második félidőt egy kezezés gyanús esett paprikázta fel. A hazaiak tizenhatosába Davis próbált betörni amikor mintha az egyik védő kezére pattant volna labda. Očenáš játékvezető sípja azonban néma maradt, az DAC-szurkolók természeten a szituáció után azonnal megtalálták a játékvezetőt.

A 60. percben egy dunaszerdahelyi szöglet után röviden szabadítottak fel a hazaiak, a labda Kalmár Zsolt elő pattant, aki nem habozott, kapásból lőtt, a labda még megpattant a blokkolni igyekvő Jakub Nemec fején és védhetetlenül vágódott a kapuba – 1:2.

Három perccel később már kettővel ment a DAC. Divkovic addig-addig kevergetett a Szenice tizenhatosa előtt még eljutott lövésig, a labda a kapu bal alsó sarkába kötött ki – 1:3

A hazaiak is jelezték, hogy még nem adták fel. Duda térdel próbált kapura küldeni egy kemény beadást, de a veszélyes labda elkerülte a dunaszerdahelyiek kapuját.

Villámgyors és gyönyörű támadás végén Ramírez paskolta a hálóba a labdát, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. A másik oldalon megint Malec villant. Dominik Kružliak lábán pattant fel egy beadás, amelyet Malec fejelt a kifutó Jedlička fölött a kapuba – 2:3.

75. percben Kalmár Zsolt tekert egy szabadrúgást a remekül érkező Ramírez fejére a labdát, aki szépen csúsztatott Fryšták kapujába – 2:4. Mostanság egy-egy DAC-helyzet után az emberben felötlik a gondolat, hogy a futball végtelenül egyszerű játék.

A csereként beállt Ion Nicolaescu ugrott ki a védők mögül, Nemec már csak szabálytalanul tudta megállítani és utolsó emberként egyből piros lapot kapott Očenáš játékvezetőtől.

A mérkőzés hátralévő részében már nem változott az eredmény, így a Dunaszerdahelyiek zsinórban hetedik mérkőzésüket nyerték meg a Fortuna Ligában.

Mivel a Slovan csupán 2:2-es döntetlen ért el a Žilina otthonában ezért a DAC már 8 ponttal vezető a bajnokságot, igaz, a fővárosiak egy meccsel kevesebbet játszottak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?