Fülekiekből verbuvált bajnokcsapat

Fülek. Újoncként került bajnoki trónra a közép-szlovákiai IV. liga déli csoportjának füleki újonca, holott az ötödik fordulót követően még az utolsó előtti helyen szerénykedett. „A kudarc ízű rajt után rendeztük a sorokat, sorozatban hat mérkőzést megnyertünk.

Fülek. Újoncként került bajnoki trónra a közép-szlovákiai IV. liga déli csoportjának füleki újonca, holott az ötödik fordulót követően még az utolsó előtti helyen szerénykedett. „A kudarc ízű rajt után rendeztük a sorokat, sorozatban hat mérkőzést megnyertünk. Megtaláltam védenceim számára a legmegfelelőbb posztokat, menet közben javult az összjáték, a srácok taktikai fegyelmezettsége. Egyre előrébb araszoltunk a tabellán. Olykor már azt is fontolgattuk, hogy ebből a pozícióból megpályázhatnánk a bajnoki címet” – fogalmazott Bari Jenő, a fülekiek játékosként egykor az élvonalat is megjárt sikerkovácsa. A nevezett egyébként játékosedzőként főszerepet vállalt a bajnoki elsőség megszerzésében. Védencei látványos támadófocival győzték le riválisaikat. Letámadáson alapuló taktikájukkal rendre felőrölték az ellenfelek ellenállását. Javukra vált az is, hogy a kollektívát a rutinos egyéniségek mellett sikerorientált fiatalok alkották. „Büszkék vagyunk arra is, hogy mezünket egytől egyig fülekiek viselik, akik az FTC kék-sárga szerelésében a végkimerülésig küzdenek a győzelemért. Az értékelt időszakban a legjobb teljesítményt Mihályi Sándor, Tóth Csaba, Végh Zoltán, Sáfrány Péter és Telek Kornél produkálta – értékelt Bari. – Természetesen a fiatalok is teljesítették az elvárásokat. Azért is mi végeztünk az élen, mert a hatpontos meccseket, otthon és idegenben egyaránt, megnyertük. A legfontosabb győzelmet tavasszal az úgyszintén feljutásra pályázó nagykürtösiek otthonában arattuk. Még ma is érthetetlen számomra, hogyan kaphattunk ki 4:2-re a sereghajtó Dolné Hámre otthonában. Alighanem lebecsültük ellenfelünket. Negatívumként értékelem, hogy egyéni hibákból sok gólt kaptunk” – elevenítette fel a legfontosabb történéseket a tréner, aki szerint szurkolótáboruk buzdítása, a városi önkormányzat anyagi támogatása nélkül aligha kerültek volna egy év leforgása alatt a III. ligába. (ái)

A bajnokcsapat játékoskerete

Erik Adamec, Ján Bahleda, Balázs Ádám, Bari Jenő, Milan Bella, Bobák László, Boda Miklós, Czene István, Juraj Lipták, Mihályi Sándor, Marián Miklóš, Marek Molnár, Nagy Attila, Rapi Zsolt, Rácz László, Sáfrány Péter, Segeč Péter, Telek Kornél, Varga Gergő, Végh Zoltán, Vršanský Csaba.

Játékosedző: Bari Jenő; legjobb góllövő: Mihályi Sándor (12 gól). (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?