Fortuna Liga: A végén mentett pontot a DAC Zsolnán

Moumou

A labdarúgó Fortuna Liga felsőházi rájátszásának 3. fordulójában még az első félidőben előnybe kerültek a dunaszerdahelyiek Zsolnán, de végül csak 2:2-es döntetlenre futotta az erejükből.

Joao Janeiro vezetőedző változtatott a nagyszombatiak elleni kezdőjén. A védelem két szélére Pinto és Davis helyére bekerült Blackman és Ciganiks, a középpályán Nebyla helyét az eltiltásából visszatérő Balic vette át, a támadósorban pedig Balogh Norbert helyén először került a csapatba a Ferencvárostól kölcsönkapott Szánthó Regő.

A mérkőzés első helyzeteit a hazaiak jegyezhették fel, előbb Minárik lőtt távolról, majd Paur fejese szállt fölé. A másik oldalon a zsolnaiak ellen szűk egy hónapja mesterhármast jegyző Krstovic próbálkozott, de ígéretes lövését blokkolták a védők, majd negyedórát követően egy fejessel is próbálkozott, de Belko kapus hárítani tudott. A 24. percben egy szép zsolnai akció végén Jánošík lőtte telibe a felső lécet, a labda veszélyesen lefelé, de a sárga-kékek szerencséjére a gólvonalról kifelé pattant. Az ezt követő kontrából Verlinden szerezhetett volna gólt, de hét méterről fölé lőtte Szánthó beadását.

A játékosok igyekeztek lövéssel zárni az akciókat, de a védelmek olvasták ellenfeleik gondolatait, és sokszor blokkolták kísérletüket. Fél óra játékot követően Andrezinho lőhetett egy szöglet után, de ekkor Kružliak állt rossz helyen, és róla pattant kifelé a labda. Nem sokkal később Njie-Szánthó-Krstovic volt a labda útja, a montenegrói csatár 12 méterről védője szorításából vette célba a kaput, de csak az oldalháló rezzent. A hazaiak részéről Ďurišnak jött meg a lövőkedve, elsőként a felső léc, másodjára pedig Ricardo kapus hiúsította meg, hogy megszülessen az első találat. A 43. percben a DAC kapusának előreívelése után úgy tűnt, könnyen megszerzik a labdát Mrázék, de Balic harcosan odalépett, megszerezte azt, és kiugratta a jobb oldalon helyezkedő Verlindent, a belga játékos egy csellel becsapta Minárikot, majd ballal a hosszú alsóba lőtt, 1:0. Az eddigi csallóközi szerepvállalása alatt nem túl sokat mutató szélső a néhány tucatnyi DAC-tábor előtt ünnepelte első gólját, amely egy védőn megpattanva kötött ki a hálóban.

A szünet után Blackman passzára remekül lépett ki a védők közül Andrezinho, de közelről már nem tudta jól helyezni lövését, amit Belko egy remek reflexmozdulattal hárított. Hasonló volt a helyzet Balic kísérleténél is. Az 54. percben Ďuriš remek cselekkel tört be a tizenhatoson belülre, ahol Kružliak mellett elesett, a játékvezető ellenben nem ítélt tizenegyest, így folytatódott a játék, Mináriktól jött is azonnal egy jó beadás, amelyre Paur a nem túl határozott Muhamedbegovic mellett remekül érkezett és kiegyenlített, 1:1.

Hat perccel később tanári akciót vezetett a hazai csapat, melynek Iľko volt a kulcsfigurája. A 21 éves támadó a csereként beszálló Moumout és Blackmant is becsapta, majd az ötös előterében teljesen üresen helyezkedő Kaprálikhoz passzolt, aki nem hibázta el a ziccert, 2:1. Joao Janeiro újabb cserére szánta el magát, Verlindent Nebyla váltotta. A sokat kritizált középpályás szinte azonnal helyzetbe került, de Kopas könnyen blokkolta a lövését. Alig két perccel később újra Nebyla volt főszerepben, de most azért, mert Ďuriš alaposan becsapta a bal oldalon, középre adott, ahol Myslovič lőhette volna be a harmadikat, de Ciganiks a gólvonal előtt mentett, az ismétlésnél Ricardo védett, majd harmadjára már magához ölelte a labdát. Hatalmas lehetőségek voltak. A DAC harmadik cseréje Hahn János volt, aki Andrezinho helyére jött be. A hajrára fordulva Krstovic előbb Nebyla jobb, majd Moumou bal oldali beadásáról is csak centiméterekkel maradt le a kapu előtt. Öt másodperccel a rendes játékidő vége előtt Moumou a bal oldalon, a tizenhatos vonalától körülbelül három méterre kapta meg a labdát, majd azonnal lövésre szánta el magát. A labda alaposan szitált a levegőben, és a keresztléc alatt, a kapufáról pattant a hálóba, 2:2.

Az idei évben mindössze egy-egy bajnoki mérkőzést megnyerő csapatok a helyzetek alapján igazságosan osztották el a pontokat.

„A nézők számára ez egy élvezetes mérkőzés volt. Az első és a második félidőben is sok helyzetet láthattunk. Nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket, és ezért meg is büntetett az ellenfél. Végig küzdöttünk, végrehajtottunk néhány taktikai változtatást is. A végén láthattunk egy nagyon szép gólt, amivel kiegyenlítettünk. Túl sok helyzetet hagytunk ki. Meg kell dicsérnem a játékosokat az igyekezetükért és hogy alkalmazkodni tudtak a műfűhöz, amelyen az egész hét folyamán edzettünk. Úgy érzem, ezekért egy kicsivel több szerencsét érdemeltünk volna. Ha ennyi kialakított helyzettel vereséget szenvedünk, az nem lett volna igazságos” – értékelt a lefújás után Joao Janeiro, a DAC vezetőedzője.

Kollégája, Peter Černák ellenben úgy gondolta, hogy ők is lezárhatták volna a mérkőzést, de a kihagyott lehetőségek az ő oldalukon is megbosszulták magukat: „Nehéz értékelni ezt a mérkőzést a mi szempontunkból, hiszen sűrű programunk volt az utóbbi hetekben. Hátrányba kerültünk, de meg tudtuk fordítani az állást, és a nagy erőfeszítések ellenére a végén kaptunk egy gólt. Az elismerés így is jár a játékosaimnak. Szerencsétlen volt a vége, és ez nagyon bánt minket. Persze voltak az ellenfelünknek is helyzetei, de mi kétszer eltaláltuk a kapufát, és volt még ziccerünk is, akár 3:1-re is vezethettünk volna a második félidőben, és azt hiszem, azzal el is dőlt volna a meccs. Nem lehet kihagyni olyan helyzeteket, amikor az ötösön belül háromszor lőhetünk. Ha ez mégis így alakul, annak rossz vége lehet, ahogy azt most is megtapasztaltuk.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?