FormaBontó 12. epizód: Michael Schumachernek hazudott interjú a ChatGPT-vel (PODCAST)

FormaBontó

Manapság már a csapból is a ChatGPT folyik, ezt a hullámot lovagolta meg a die aktuelle német szennylap, aminek sikerült még a mesterséges „intelligenciánál” is nagyobbat hazudni. Volentér Balázs autóversenyző/szakkommentátor, Hencze Erik ex-versenyző/influencer, valamint Tóth Krisztián Márk szakújságíró műsorvezető az „évszázad exkluzív interjúját” és a szomorú jelenség hátterét állította pellengérre.  

Aki már próbálta, az tisztában van vele, hogy a mesterséges intelligencia szinte minden mondata csúsztatás, valótlanság, KAMU. Ennél is botrányosabb jelenség a die aktuelle névre hallgató német bulvárlap, amely egy AI-al készült interjút próbált úgy beállítani, mintha azt Schumacherrel csinálták volna. Amikor pedig megbuktak vele, akkor kijelentették, hogy a beszélgetést nem is ők készítették, hanem egy ChatGPT-vel foglalkozó weboldalon találták, és onnan emelték be. 

Írhatnánk azt is, hogy ez a pofátlanság meglepő (sajnos, nem az...), de inkább igyekeztünk rávilágítani arra, hogy mi ágyazott meg ennek a történetnek, és legfőképpen, hogy miért is sáros ebben nyakig a média intézménye. Kapaszkodjatok! 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?