Fogynak Angyal kérdőjelei

Szeged. Kovács Katalin drámai küzdelemben verte Benedek Dalmát K1 500 méteren a szegedi MOL Világkupán szombaton, s győzelmével olimpiai kvótát szerzett, akárcsak a Kolonics György, Kozmann György kettős.

Szeged. Kovács Katalin drámai küzdelemben verte Benedek Dalmát K1 500 méteren a szegedi MOL Világkupán szombaton, s győzelmével olimpiai kvótát szerzett, akárcsak a Kolonics György, Kozmann György kettős. Vajda Attila 500-on hajszállal előzte meg Dittmert, ez azonban – szemben Vajda előző napi győzelmével – nem ért pekingi repülőjegyet. Összesen 8 arany-, 7 ezüst- és 4 bronzéremmel zárt a magyar csapat.

„Meglepetés Vajda Attila teljesítménye, nagyszerűen ment ötszázon, pedig inkább ezres versenyzőként erős. Minden elismerésem Benedek Dalmáé, végig szorongatta Kovács Katit, aki viszont remekül versenyzett ebben a feszült helyzetben – értékelt Angyal Zoltán szövetségi kapitány. – Pár kérdés tisztázódott a mostani győzelmekkel, javasolni fogom az elnökségnek, hogy a Kammerer, Kucsera kettős tagsága záruljon le 500-on, hiszen amit ők nyújtottak, az önmagáért beszél, továbbá azt hiszem megtaláltuk az 500 egyest is, elvégre Fürdök Gábor csak B döntőbe jutott, innentől kezdve nincs értelme újabb válogatóknak kitenni Vajda Attilát” – mondta Angyal a tisztázódott kérdésekről.

A nőknél ugyanakkor továbbra sem dőlt el semmi, a kapitány szerint „itt patikamérlegen kell mérni, igazodni kell a válogatási elvekhez, mert nagyon kényes helyzetek vannak. Szeretném, ha a legközelebbi válogatón – három hét múlva, szintén Szegeden – kikristályosodna és tisztázódna minden nyitott kérdés” – zárta értékelését Angyal.

Szlovákiát csak a Pekingbe készülő hét versenyző képviselte. Szombaton a komáromi kajaknégyes megnyerte az ezer métert (edzőjükkel külön interjút olvashatnak), a kenus Marián Ostrčil ezren hetedik lett, ötszázon nem jutott a nagydöntőbe. Sokkal jobban ment a Kmeťová. Kohlová párosnak: kétszázon nyertek, miután a megengedettnél kisebb súly miatt kizárták a győztes magyar Patyi, Fazekas duót. Ezren a második helyen, ötszázon pedig hetediken végzett a szlovák egység. (mti, sita)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?