Foci-vb: Spanyolország a 11. kijutó

<p>A spanyol válogatott kijutott a jövő évi világbajnokságra, miután hazai pályán 3-0-ra legyőzte Albániát.</p>

A selejtezősorozat pénteki játéknapján az olaszok viszont csupán 1-1-es döntetlent értek el Macedóniával. Az Alicantéban rendezett mérkőzést a spanyolok Rodrigo Machado, Isco és Thiago Alcantara góljaival 11 perc alatt eldöntötték a meccset az első félidőben. A torinói meccs első felvonásában egyértelmű fölényben volt az olasz csapat, amely Giorgio Chiellini góljával meg is szerezte a vezetést. A szünet után meglepetésre a macedónok játéka dominált, és a Palermo csatára, Aleksandar Trajkovski betalált a 172. válogatott meccsén védő Gianluigi Buffon hálójába. A spanyolok előnye behozhatatlanná vált az utolsó forduló előtt, vagyis biztosították továbbjutásukat a G csoportból. Az I csoportban a horvát válogatott – a csapatkapitány Luka Modric századik mérkőzésén – nem tudta legyőzni Finnországot (1-1), Izland viszont meglepetésre nagyon simán, 3-0-ra nyert Törökországban. Az északi szigetország csapata a tabella élén áll, ráadásul az utolsó körben minden bizonnyal könnyű dolga lesz, hiszen Koszovót fogadja. Továbbra is a D csoport élmezőnye a legszorosabb, itt csak az utolsó forduló eredményei döntenek az első helyen továbbjutó és a pótselejtezős csapatról Szerbia, Wales és Írország között.     Eredmények:    Európai vb-selejtezők, 9. forduló:        D csoport:Ausztria-Szerbia 3-2 (1-1)Írország-Moldova 2-0 (2-0)Grúzia-Wales 0-1 (0-0)    Az állás: 1. Szerbia 18 pont, 2. Wales 17, 3. Írország 16, 4. Ausztria 12, 5. Grúzia 5, 6. Moldova 2     G csoport:Spanyolország-Albánia 3-0 (3-0)Olaszország-Macedónia 1-1 (1-0)Liechtenstein-Izrael 0-1 (0-1)    Az állás: 1. (és már kijutott) Spanyolország 25 pont, 2. Olaszország 20, 3. Albánia 13, 4. Izrael 12, 5. Macedónia 8, 6. Liechtenstein 0     I csoport:Horvátország-Finnország 1-1 (0-0)Koszovó-Ukrajna 0-2 (0-0)Törökország-Izland 0-3 (0-2)    Az állás: 1. Izland 19 pont, 2. Horvátország 17 (13-4), 3. Ukrajna 17 (13-7), 4. Törökország 14, 5. Finnország 8, 6. Koszovó 1 A kilenc selejtezőcsoportból az első helyezettek kijutnak a jövő évi oroszországi vb-re, míg a nyolc legjobb második novemberben oda-visszavágós pótselejtezőn küzd meg a négy további helyért. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?