Fergeteges Fradi-rajt

Az 1. forduló zárómérkőzésén a nyáron szokás szerint majdhogynem a teljes játékoskeretét kicserélő Győr, illetve a nemzetközi kupameccseken botladozó, de így is továbbjutó Ferencváros csapott össze, s a címvédő Fradi könnyedén szerezte meg a három pontot.

Győrött biztosan nyert a bajnok Fradiftc.hu-felvéteA Ferencváros nagyon motiváltan kezdte a mérkőzést, és az utolsó pillanatban bekerült új szerzemény, Robert Vagner két villanásával elég hamar kétgólos előnyt szereztek. Ez a két találat akármelyik csapatot sokkolta volna, a Győrrel sem történt ez másképp, László Csaba együttese viszont ilyen előny megszerzése után sem állt le, támadtak tovább, és mind a jobb oldalon Vukmir, mind a balon Huszti többször a hazai védelem mögé került. Ráadásul a félidő közepén az addig talán egyetlen dicsérhető (vagy inkábbb fogalmazzunk úgy: el nem marasztalható...) játékos is hibázott a Győrben, hiszen az addig bravúrokat is bemutató Sztevanovics kapus miután rosszul állította fel a sorfalat, majd kicsit a labda mellé is nyúlt, majd Huszti is kiugrott a leshatárról és a pár perccel korábban történtekkel ellentétben ezúttal ő is mattolta a szerb-montenegrói hálóőrt.

Úgy tűnt, a Győr katasztrofális vereséget szenved, ez ellen szeretett volna tenni valamit Reszeli Soós István, ugyanis a labdát csak nyomozó Pusztai helyére Regedeit állította a védelem jobboldalára, hogy kissé fogja vissza Husztit. Ez valamennyire eredményt is hozott, és egy pontrúgás után az előrehúzódó Horváth Róbert kicsit csökkentett a hátrányon, így 1:4-es félidővel vonultak a csapatok pihenőre.

A második félidőre szemmel láthatóan egy motiváltabb Győr lépett ki, de a játékrész kezdetén még nem sikerült a Ferencváros fölé kerekedniük. Védekezésben annyival könnyebb dolguk volt, hogy az első 10 percben villogó Robert Vagner addigra teljesen elkészült az erejével, így ő már alig volt megjátszható. Ezt észlelte László Csaba is, aki a lendületes Bajevszkit hozta be a cseh csatár helyére. A macedón támadón is érződött, hogy bizonyítani szeretne, hiszen nagy elánnal vetette bele magát a játékba. A Ferencváros azonban ekkor már érezhetően visszafogta az iramot, valószínűleg még érezték a Tirana elleni mérkőzést a lábukban, ennek is köszönhető, hogy a győriek egyre többször vizitáltak Szűcs kapuja előtt, ráadásul Vincze Ottó látványosan feljavult az első félidei teljesítményéhez képest, érződött rajta, hogy élvezi a játékot. A győriek balszerencséjére a másik fazonszabász, Darko Perics a második félidőben a csapat kerékkötője volt, a 62. percben le is cserélték őt. Nem biztos, hogy ezért, de rögtön utána újabb gólt értek el, Priskin ügyesen tette bele a lábát Pomper pattogós lövésébe, és amikor pár perccel később Szűcs tizenegyest érően buktatta a fiatal támadót, sok hazai szurkoló szeme előtt már az egyenlítés is lebegett. Vincze Ottó azonban képtelen volt túljárni Szűcs eszén, nagy erővel megrúgott büntetőjét a ferencvárosi hálóőr bravúrral hárította.

A szurkolók remek csatát láthattak, amely, az első félidőben úgy tűnt, sima vendéggyőzelemmel zárul, a második félidőtől kezdve azonban izgalmas lett a párharc, és a Győrnek a kihagyott tizenegyesig reális esélyük is volt az egyenlítésre.

Reszeli Soós István két meccset látott

Reszeli Soós István, a Győr edzője: „A két félidőben két különböző meccset láthatott a közönség. Megpróbáltunk nyíltan kezdeni, ez a taktika ma nem vált be. Mezőnyben nem volt felfedezhető a végeredmény által jelzett különbség. Jó mérkőzés volt, igazi propagandája a futballnak.”

László Csaba, az FTC mestere: „Csak az első félidei játékunkkal lehet esélyünk a Sparta ellen. Fordulás után érthetetlenül lebecsültük a győrieket, és ha Vincze büntetője bemegy, akkor bármi megtörténhetett volna.” (nb1.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?