Felpezsdítette a dunaszerdahelyiek agyát a 18 fokos tengervíz

sakk
Dunaszerdahely |

Története negyedik Európa-kupáján is felülmúlta az elvárásokat a dunaszerdahelyi sakkcsapat: a klubok görögországi seregszemléjén 15. kiemeltként a kiváló 11. helyen végzett a 61 induló közül. A múlt heti hétfordulós viadalon négy győzelmet, 1 döntetlent és 2 vereséget számlálva, 9 ponttal zárták a viadalt.

„Az Európa-kupán már nincs könnyű ellenfél, minden meccs nehéz. De eddigi négy részvételünket összevetve most gyűlt össze a legerősebb mezőny, ugyanis most először az épp aktuális egyéni világbajnok, Magnus Carlsen is asztalhoz ült az egyik norvég csapatban – tájékoztatta lapunkat Petényi György klubelnök. – Már a 15. hellyel is elégedettek lettünk volna, afölött minden bónusznak számít. Tavalyi törökországi 10. helyünk maga volt a csoda amatőr egyesületünk számára. Az EK ugyanis olyan szint a sakkban, mint a fociban a BL.”

A Petényi Tamás, Németh Miklós, Varga Zoltán, Bokros Albert, Bagi Máté, Csonka Attila, Takács László összeállítású csapatból a klubelnök hosszas unszolásunkra Németh és Bagi teljesítményét külön is kiemelte, de hangsúlyozta, „csapatként tudunk nagyon jól működni”.

Mindezt pedig az is jól jelzi, hogy a Halkidiki-félsziget középső nyúlványán, egy négycsillagos hotelben (amelynek költségeit a klubnak kellett állnia) elszállásolt sakkozók többször is megmártóztak az Égei-tengerben – annak ellenére, hogy a víz alig 18 fokos volt!

„Négyszer is fürödtünk, ami alighanem jól fölpezsdítette a fiúk vérkeringését. De ez a Dunaszerdahely környéki embereknek nem okoz gondot, bár október közepén elég kevesen voltak a tengerben – mesélte lapunknak nevetve Petényi. – Ez a délelőttönkénti frissítés lehet, hogy annyit segített az agymunkában, hogy fél-fél pontokat is nyerhettünk vele pluszban.”

Bő egy hét múlva már hasonló egzotikus ráhangolódás nélkül kell újra asztalhoz ülniük a dunaszerdahelyieknek, akik címvédőként vágnak neki az extraliga 2018/2019-es szezonjának. „Aktuális bajnokként nem lehet más a célunk, mint a végső győzelem. A bajnokság évről évre erősebb, megvédeni a címet pedig mindig nehezebb, mint megszerezni – szögezte le a tavalyelőtt is aranyérmes klub elnöke. – Nekünk már nem kell bizonyítanunk, magunknak sem, így ha érmes helyen végzünk, akkor se fogjuk majd fel csalódásként. De persze az elsőség lenne az igazi.”

Érdekes

A dunaszerdahelyi sakkozók eredményei

EURÓPA-KUPA, Halkidiki, Görögország: Dun. Streda–Aatos 4:2 (Petényi–Virtanen 0:1; Németh–Pulkkinen 0,5:0,5; Bokros–Issakainen 1:0; Varga–Halmeenmaki 1:0; Csonka–Linnane 0,5:0,5; Takács–Lammi 1:0).; Aachen–Dun. Streda 2,5:3:5 (Donchenko–Petényi 1:0, Handke–Németh 0,5:0,5; Swinkels–Bokros 0,5:0,5; Braun–Varga 0:1; Lenaerts–Bagi 0,5:0,5; Kathstede–Csonka 0:1); Dun. Sterda–Overtime (litván) 5,5:0,5 (Petényi–Khalifman 0,5:0,5; Németh–Kazakovszkij 1:0, Bokros–Novik 1:0, Varga–Baliasnyj 1:0; Bagi–Marinskii 1:0, Csonka–Sakalli 1:0).; Padova–Dun. Streda 3,5:2,5 (Wang–Németh 0:1, Léko–Bokros 0,5:0,5, Vallejo–Varga 1:0, Granda Zuniga–Bagi 0,5:0,5, David–Csonka 1:0, Brunello–Takács 0,5:0,5); Dun. Streda–Eynatten (belga) 3:3 (Petényi–Petrov 0:1; Németh–Koch 0,5:0,5, Bokros–Zelbel 0:1, Varga–Hammes 0,5:0,5, Bagi–Stillger 1:0, Csonka–Vanstreels 1:0); Dun. Streda–Odlar Yurdu (azeri) 0,5:5,5 (Petényi–Mamedjarov 0:1; Németh–Naiditsch 0:1; Bokros–Szafrali 0:1; Varga–Guszejnov 0:1; Bagi–Durarbajli 0,5:0,5; Takács–Abaszov 0:1); Deloitte (holland)–Dun. Streda 2,5:3,5 (Admiraal–Petényi 0:1, Lopez–Németh 0:1, Van Der Lende–Bokros 1:0, Dek–Varga 1:0, In T Veld–Bagi 0:1, Duijn–Csonka 0,5:0,5).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?