Falkában a magányos farkas

Galánta |

<p>Huszonegy profi meccs után feladta magányos útkeresését Kovács Tamás (Tomi Kid). A WBF világszervezet volt világ- és a WBO volt Európa-bajnoka a közelmúltban a magyarországi Ferrobox Event iroda öklözője lett.</p>

Végre csapatban

A 35 éves galántai versenyző új kihívást lát az ismert és sikeres magyar bokszmenedzser, Rácz Félix szárnyai alatt. „Végre csapatba kerültem, nem magányos farkasként folytatom – tájékoztatta lapunkat Tomi Kid. – Erős öklözők vannak a cég sportolói között: a Vipera néven ismert Kovács Attila, Nagy Sándor és Kelemen Zsolt. Én Bedák Zsolttal csatlakoztam a társasághoz.” A Felix Promotion honlapja szerint Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász és a feltörekvő magyar sakkozó, Rapport Richárd nagymester is a cég sportolói közé tartozik. Önmagával törődhet„Ezentúl főleg magammal fogok foglalkozni. Nem folytathatom azt a gyakorlatot, amit eddig tettem, hogy a mérkőzéseim szervezésében szinte minden szál nálam futott össze, s mire a ringbe léptem, már nem maradt elég energiám – közli a változásokat a mátyusföldi sportember. – Napi két edzéssel készülök a további feladatokra. Már nem kell terveznem a meccseimet, az én dolgom az edzés és a pihenés lesz, hogy megfelelő erőállapotban léphessek a szorítóba, s ne ismétlődhessen meg az, ami a tavalyi, Selesmaa elleni összecsapáson, ahol kiütéssel kellett volna győznöm, de nem volt elég erőm ezt keresztülvinni.” Az apja az edzőjeJanuártól új edzője van Tomi Kidnek. Édesapja, Kovács Pál vette át a felkészítését. „Apu hazajött Ausztriából, és szebb karácsonyi ajándékot nem is kaphattam volna tőle – részletezi a váltást a közkedvelt ökölvívó, aki profi pályafutása során Nagy Zoltán és Pavol Hlavačka után a harmadik szakember kezébe került. – Apu volt az első edzőm, nagyon szigorú szakember. Én készítem az edzéstervet, s a galántai boksz egykori két csillaga, apu és Sárkány László adják a tanácsokat. Mindketten nagyon jó edzők, sokat várok a közös munkától.” Az év végén címmeccsKovács Tamásra kész műsor vár a Ferrobox Eventnél. Annyit már tudni belőle, hogy idén négy meccse lesz, és az év végén valamelyik profi világszervezet világbajnoki címéért bokszolhat. „Legközelebb március 23-án Szentesen csapok össze valakivel. Azért nem mondok nevet, mert még én sem tudom, ki lesz az – folytatja a mind a huszonegy profi meccsét megnyerő bunyós. – Egyelőre csak edzek és edzek, s várom, kit állítanak velem szembe a ringben. Még az is túl korai kérdés, hogy 2013 végén melyik világszervezet címéért csatázhatok. Azt viszont már tudom, hogy több külföldi edzőtábor vár rám. Svájcban és Svédországban biztosan megfordulok.” 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?