Európa Liga - Pályán a manchesteri nagyágyúk

Budapest |

<p>A Bajnokok Ligája csoportkörében meglepetésre búcsúra kényszerült Manchester United és Manchester City egyaránt érdekelt lesz csütörtökön a labdarúgó Európa Liga legjobb 16 közé jutásért sorra kerülő párharcainak első mérkőzésein.</p>

A két angol csapat ráadásul meglehetősen nehéz ellenfeleket kapott a tavaly december 16-án, Nyonban megtartott sorsoláson: a bajnoki címvédő United a holland Ajax, a Premier League-ben jelenleg listavezető City pedig az EL előző idényének győztese, a portugál FC Porto ellen lép pályára.
Az európai szövetség hivatalos internetes oldala szerint az MU korábban mindössze egy alkalommal, az EL jogelődje, az UEFA Kupa 1976/77-es szezonjának első fordulójában játszott európai kupameccset az amszterdami alakulattal, s 2-1-es összesítéssel lépett tovább. Az Ajax a legutóbbi hét, angol riválissal szemben megvívott kontinentális kupatalálkozóján egyszer sem nyert (3 döntetlen, 4 vereség), s a 2002/03-as szezon óta nem került be a legjobb nyolc közé egyik európai kupasorozatban sem.
Sir Alex Ferguson, a United 25 éve regnáló vezetőedzője mindössze négy összecsapást vívott együttesével az UEFA Kupában: az 1992/93-as idényben két gól nélküli döntetlent ért el az orosz Torpedo Moszkvával szemben, két évvel később pedig ismét egy 0-0, valamint egy 2-2 következett a szintén orosz Rotor Volgograd ellen. Az MU mindkét párharcban búcsúra kényszerült.
A Manchester City és az FC Porto először csap össze európai kupameccsen, s az olasz Roberto Mancini által irányított angol együttesnek - a statisztikák alapján - kiváló kerete ellenére nehéz dolga lesz az EL címvédője ellen. A Porto legutóbbi hét, hazai pályán megvívott kontinentális kupatalálkozóján nem szenvedett vereséget, miközben a City az utolsó hét idegenbeli európai összecsapásából mindössze egyet tudott megnyerni.
Az MU és az Ajax párharcának győztese az orosz Lokomotiv Moszkvával vagy a spanyol Athletic Bilbaóval, míg a City-Porto továbbjutója a lengyel Legia Warszawával vagy a portugál Sporting Lisbonnal csap majd össze a legjobb 16 között.
A csütörtöki játéknapon a manchesteri nagyágyúk találkozói mellett érdekesnek ígérkezik még a magyar válogatott Juhász Rolandot is foglalkoztató belga Anderlecht vendégjátéka a holland Alkmaar stadionjában, a spanyol Atlético Madrid római meccse a Lazio ellen, valamint a BL csoportkörében is szerepelt cseh Viktoria Plzen, s az ezúttal vendég német Schalke 04 összecsapása.
A Lokomotiv Moszkva-Athletic Bilbao mérkőzés 18 órakor kezdődik, a további találkozók pedig 19 és 21:05 órakor rajtolnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?