Európa Liga - nyolc csapat juthat tovább

Budapest |

<p>Nyolc csapat juthat a legjobb 32 közé a labdarúgó Európa Ligában a csoportkör 5. fordulójának szerdai játéknapján.</p>

Az A csoportban az éllovas PAOK-nak van erre esélye, igaz nem sok, mert ehhez nem elég nyernie a Tottenham Hotspur vendégeként, még a Rubin Kazanynak is botlania kellene a vendég és pont nélkül sereghajtó Shamrock Rovers ellen.
A B jelű négyesben akár mindkét továbbjutó hely elkelhet, amennyiben mindkét találkozó döntetlennel zárul. Ha nem így lesz, akkor az egyaránt nyolcpontos Standard Liege és Hannover csatájának győztese jut már szerdán az egyenes kieséses szakaszba.
A legjobb helyzetben a Metaliszt Harkiv van, ugyanis az ukrán együttes számára már a döntetlen is továbbjutást érne a vendég Austria Wien ellen. A G csoportból az AZ Alkmaar is továbbjuthat, ha győz Malmőben, továbbá az osztrákok kikapnak Harkivban.
A H jelű kvartett a legszorosabb, mivel abban három hétpontos csapat van. Közülük az angol másodosztályban szereplő Birmingham City léphet tovább, mert az utolsó körben két riválisa egymás ellen játszik. Ennek fényében az angolok akkor érnek révbe, ha begyűjtik a három pontot a Braga vendégeként, továbbá másik riválisuk, az FC Bruges nem nyer Mariborban.
Az I csoportban az Atlético Madrid továbbjut, ha győz a Celtic Glasgow otthonában, míg a Rennes vendégeként pályára lépő Udinesének saját sikerén kívül az is kell a 32 közé jutáshoz, hogy a Celtic ne nyerjen.
A C csoportban már korábban eldőlt, hogy a PSV Eindhoven és a Legia Warszawa lépett tovább.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?