Európa Liga – Közel a döntőhöz a Chelsea

London |

<p>A labdarúgó Európa Liga elődöntőinek csütörtöki visszavágói előtt a Chelsea van a legkényelmesebb helyzetben, miután 2-1-es előnyből kezdheti a Basel elleni hazai találkozót.</p>

 

A londoniak tavalyi Bajnokok Ligája-sikerük után így egyre közelebb kerülnek ahhoz, hogy idén a második számú európai kupasorozat trófeáját hódítsák el.      A csapat játékosai már a múlt heti első meccs előtt is elmondták, hogy az EL azért is fontos számukra, mert Angliában sem a bajnokságban, sem az FA Kupában nem érhetnek már a csúcsra, így tulajdonképpen ez az egyetlen sorozat, amelyben igazán maradandót alkothatnak a szezonban. Hasonlóan fontos Rafa Benítez vezetőedző számára is a továbbjutás kiharcolása és a finálé megnyerése, mivel a spanyol tréner így szép sikerrel távozhatna a londoniaktól.     A svájci ellenfél már az elődöntőbe jutással is óriási bravúrt ért el, a fináléba kerülés pedig történelmi tett lenne, hiszen svájci együttes még sohasem jutott európai kupadöntőbe.     A másik ágon a portugál Benfica fogadja a török Fenerbahcét, s a visszavágó teljesen nyitottnak tűnik. Az isztambuli első találkozón a törökök 1-0-ás előnyt harcoltak ki, ezúttal ugyanakkor több kulcsemberére sem számíthat a csapat. Mehmet Topal és Pierre Webo eltiltás, míg a tavaly a Chelsea-vel BL-t nyerő portugál Raul Meireles sérülés miatt nem játszhat Lisszabonban.     A Benfica oldalán elsősorban a fáradtság jelenti a legnagyobb problémát, Jorge Jesus vezetőedző csapata ugyanis az EL mellett a portugál bajnokságban és kupában is harcban van a győzelemért, így legjobbjait csak ritkán tudja pihentetni.     Az Európa Liga fináléját május 15-én rendezik Amszterdamban.     Európa Liga, elődöntő, visszavágók:    -------------------------------------Benfica (portugál)-Fenerbahce (török) csütörtök, 21.05 (az első mérkőzésen: 0-1)Chelsea (angol)-Basel (svájci) csütörtök, 21.05 (2-1) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?