EURO-2016: Nem szabad törölni a tornát a szervezők szerint

Párizs |

<p>A pénteki párizsi merényletek után megnőtt a kockázati szint, ennek ellenére meg kell tartani a jövő évi franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságot a szervező bizottság elnöke szerint.</p>

Jacques Lambert szombaton az RTL rádiónak adott nyilatkozatában hangsúlyozta: mindent megtesznek majd azért, hogy a június 10. és július 10. között sorra kerülő Eb-t a lehető legnagyobb biztonságban rendezhessék meg. "A kockázat már januárban egy szinttel megnőtt, s ez most még magasabbra szökött" - mondta Lambert utalva az év elején szintén Párizsban történt terrorista támadásra. Mindemellett azt is megemlítette, hogy a stadionokban a biztonsági intézkedések jól működnek, ugyanakkor lényegesen nagyobb a veszély az utcákon, ott, ahol spontán gyülekeznek az emberek. "Ha fontolgatnánk a 2016-os Európa-bajnokság törlését, azzal azt a játékot játszanánk, amit a terroristák akarnak" - mondta. Pénteken késő este több helyszínen követtek el terrortámadást a francia fővárosban, a többi között a Stade de France stadionnál, amelyben éppen a francia és a német labdarúgó-válogatott vívott barátságos mérkőzést. Francois Hollande államelnök az Iszlám Állam dzsihadista szervezet által elkövetett háborús tettnek nevezte a párizsi merényletsorozatot, amelynek a legfrissebb jelentések szerint 129 halálos áldozata és jóval több mint 300 sebesültje van, több mint nyolcvan ember állapota válságos.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?