EURO-2012: újabb bonyodalmak - leállt a stadionépítés

Lviv |

<p>Újabb bonyodalmak merültek fel a 2012-es lengyel-ukrán rendezésű labdarúgó-Európa-bajnoksággal kapcsolatban, pénzügyi vita miatt ugyanis leállt a stadionprogram Lvivben.</p>

A nyugat-ukrajnai város vezetése februárban egy osztrák céggel állapodott meg a 33 ezer férőhelyes, parkolóval, hotellel és sportközponttal kiegészülő aréna építéséről, ám a versenypályázatot simán megnyerő konszern - amely a müncheni Allianz Arenát is jegyzi - visszalépett.
"Aki stadionokat épít, jól tudja, hogy a lviviek által felajánlott 85 millió euróból nem lehet megvalósítani a terveket. Nem kockáztatjuk a jó hírnevünket" - jelentette ki a vállalat szóvivője.

Az ukránok ugyanakkor úgy nyilatkoztak, hogy az osztrák cég "korrupt módon" 85-ről 120 millióra srófolta fel az árat, ezért felvették a kapcsolatot egy másik építővel.

A dpa német hírügynökség jelentése szerint a lvivi illetékesek közül már alig hiszi valaki, hogy időben elkészül az Eb-stadion. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?