Érsekújvárban rendezték a sorokat

Dávid Petráš
Érsekújvár |

Néhány nappal a bajnoki rajt előtt rendezték a sorokat Érsekújvárban, Borbély László közbenjárására huszonöt éves edző ült a focicsapat kispadjára.

 

Nyáron nagy horderejű változások zajlottak a Nyitra-parti klubnál. A nyugat-szlovákiai Tipos III. ligában az elmúlt bajnoki idényben a tabella 3. helyén végzett csapatból még hírmondó sem maradt. Léránt Péter edző távozása, a kezdő tizenegy játékosainak eligazolása, Peter Kováč klubmenedzser leváltása után a legtöbben attól tartottak, hogy befellegzett. Erre utalt az a tény is, hogy az érsekújváriak nem léptek pályára vasárnap a labdarúgó Szlovák Kupa (Slovnaft Cup) 2. fordulójának udvardi összecsapásán. Mi több, arról szólt a fáma, hogy a pontvadászatban sem állnak csatasorba.

Néhány nappal a bajnoki rajt előtt azonban rendezték a sorokat, és a jelek arra utalnak, hogy a patinás dél-szlovákiai klub felnőttcsapata továbbra is ott lesz a kerületi legfelsőbb osztályban. Előbb a hét elején az edző posztján történt változás az FKM háza táján. Kiderült: az új idényben a zöld-fehéreket Dávid Petráš vezeti.

„A helybeli edzőnagyság, tévés szakkomentátor, Borbély László keresett meg telefonon az ajánlattal, lenne-e kedvem játékosedzőként irányítani a kollektívát. Korábban az FKM mezét viseltem, legutóbb egy fél évet töltöttem el a vágsellyeiknél, s a nyitrai szereplésemet leszámítva az érsekújvári klub sikereiért küzdöttem, ezért igent mondtam a felkérésre. Nekem szívügyem az érsekújvári foci. A szomszédos Bánov községben élek, nagy kihívásként, egyben megtiszteltetésként értékelem az ajánlatot. Még annak ellenére is, hogy tudom, nagy fába vágtam a fejszémet” – fogalmazott a mindössze huszonöt esztendős futballista.

 

Kapcsolódó cikkünk

A posztját tekintve defenzív középpályás eddig a játékra összpontosított, edzőként az utánpótlás-korosztály nevelésével szerzett némi tapasztalatot. A családban azonban van kitől példát vennie. „Nagyapám, Miroslav Petráni korábban a nyitrai FC sikereiért küzdött, édesapám, Patrik Petráš pedig az V. ligás Kmeťovo trénere. Nálunk napi beszédtéma a foci. Van kitől tanulnom, minden bizonnyal hasznosítható tanácsokkal szolgálnak. Természetesen sok mindent ellestem azoktól, akik pályafutásom során irányítottak, nevezetesen Andrej Štefankától, Nikola Bukovicstól, Czuczor Attilától és Lérant Pétertől” – nyilatkozta lapunknak a játékosedző, aki nem titkolta, sok még a megoldatlan probléma a klubnál.

„Ami a játékoskeretet illeti, temérdek a kérdőjel nálunk. Sok a távozó. Néhányan ugyan visszatértek a környező klubokból, de a játékoskeret gerincét az ificsapat futballistái alkotják. Két edzés után még megsaccolni sem tudom, hogy ez mire lesz elég. Tapasztalatból mondom, a III. ligában helytállni, nem lesz leányálom. Ennek ellenére megpróbálunk lépést tartani a riválisokkal. Helyezésben nem gondolkodunk. Annyi viszont biztos, hogy nem adjuk fel. A Púchov elleni szombati hazai bajnokin csatasorba állunk. A klubvezetők azon dolgoznak, hogy az augusztusban esedékes meccseinket későbbi időpontra halasszák. Remélem, igyekezetüket siker koronázza. Én csupán annyit ígérhetek, hogy játékosként és szakvezetőként mindent megteszek azért, hogy a bennünket sújtó problémák ellenére az érsekújvári foci ne tűnjön el a süllyesztőben” – vázolta fel elképzeléseit Dávid Petráš.

Ágh István

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?