Emberelőnyben sem ment, kikapott a DAC a kerületi rangadón

dac

3:1-es vereséget szenvedett a DAC Nagyszombatban, a labdarúgó Fortuna Liga 6. fordulójának rangadóján. A sárga-kékek emberelőnyben sem tudtak mit kezdeni a kétgólos hátránnyal.

Adrián Guľa, a DAC vezetőedzője ezúttal sem okozott túl sok meglepetést a kezdőcsapat összeállításával. Miután a besztercebányiak ellen padozott, a görög Riszvanisz visszatért a védelembe Kružliak mellé, Muhamedbegovic pedig a balbekk posztján bizonyíthatott. Szánthó Regő a padra szorult, helyén pedig az az Ammar Ramadan kapott lehetőséget, aki múlt héten megszerezte első gólját sárga-kékben, és aki tavasszal épp a nagyszombati csapatban futballozott.

Bár a rangadót nem közvetítette a tévé (csak a Markíza fizetős platformja), a mérkőzésre mégsem látogatott ki túl sok néző, kevesebb mint négyezren voltak kíváncsiak a kerületi derbire.

A lelátón már az első percben elkezdődött az adok-kapok, a „Jebať Dunajskú” rigmusra Ria-Ria, Hungária volt a válasz. A pályán egy Veszelinov kapuja előtti kavarodással kezdődött a mérkőzés, majd minimális nagyszombati mezőnyfölénnyel folytatódott. A 10. perc után már a DAC is gyakrabban járatta a labdát, de épp mikor már irányítani kezdte volna a mérkőzést, a 16. percben Muhamedbegovic nagyon csúnyán elaludt a balbekk posztján, a meglóduló Erik Daniel pedig nem hibázott ziccerben – 1:0 .

Míg a háttérben a rendszeresen magyargyalázó rigmusokat pufogtató Spartak-szurkolók adták az „alaphangot”, a pályán a gól után is visszafogott volt a hazai csapat. Bár a gól után még egyszer gyorsan helyzetbe kerültek, utána a DAC következett: Krstovic egy beadás után remek helyzetben fejelt mellé, majd Balogh szabadrúgását óriási bravúrral ütötte szögletre Takáč. A lehetőségek ellenére döcögött a DAC támadójátéka, Veselovský láthatatlan volt a pályán, de Baloghnak sem engedtek túl sok mindent a hazaiak.

A 30. perc környékére visszaesett a mérkőzés színvonala, a DAC nem igazán tudott nyeregbe kerülni, és ez nem változott a szünetig. Összességében az első félidőben volt ugyan lehetősége a dunaszerdahelyi csapatnak az egyenlítésre, de a játék messze volt a jótól, ami különösen azért volt bosszantó, mert a nagyszombatiak sem mutattak semmi extrát.

A második játékrész felhőszakadással kezdődött, DAC-mezben pedig már ott volt a pályán Nicolaescu, aki Ramadant váltotta, de érkezett Ciganiks is, aki a bizonytalan Muhamedbegovic helyére jött.

A bizonytalanság viszont nem tűnt el a sárga-kékek játékából, rögtön a 46. percben Mikovič egy szöglet után kihasználta a dunaszerdahelyi védők bizonytalanságát és közelről a hálóba lőtt – 2:0.

A gól és az eső sem tett jót a DAC-nak, a sárga-kékek legalább 6-7 percre csúnyán beszorultak kapujuk elé. Az 53. percben így mondhatni váratlanul szépítettek, Nicolaescu jókor volt jó helyen egy beíveléskor.

Csak nagyon rövid ideig maradt szoros a meccs, mert Bukata a következő percben túl sok teret kapott a tizenhatosban – 3:1.

Az események felgyorsultak, a DAC számára az 56. percben ismét visszatért a remény: Káčer ügyesen átverte a szögletzászlónál Mikovičot, aki csak szabálytalansággal tudta őt megállítani, és megkapta második sárga lapját. Emberelőnyben a sárga-kékek átvették az irányítást. Bár Riszvanisz izomsérülése és kiesése ismét valamelyest nehezítette helyzetüket.

A sárga-kékek sokáig nem tudtak ziccereket kialakítani a jól védekező hazaiak ellen, így Guľa az utolsó tíz percben a mindenki meglepetésére felépült Kalmárt és Szánthót is pályára küldte. A 81. percben Krstovic villant egy fejessel, de az igazi ziccer Brunettié volt, aki két perccel később közelről a kapufára bólintott. Egyéb helyzet már nem akadt, a DAC így üres kézzel távozott Nagyszombatból.

A DAC jövő szombaton a trencsénieket fogadja.

Galéria
Érdekes

Spartak Trnava–DAC 3:1 (1:0)

Góllövők: Daniel (16.), Mikovič (46.), Bukata (55.) ill. Nicolaescu (53.)

Játékvezető: Smolák, 3800 néző.

Sárga lap: Kóša, Mikovič 2, ill. Dimun, Kalmár

Piros lap: Mikovič (Trnava).

DAC: Veszelinov–Blackman, Riszvanisz (67. Brunetti), Kružliak, Muhamedbegovic (46. Ciganiks)–Dimun (79. Kalmár), Káčer–Ramadan (46. Nicolaescu), Balogh, Veselovský (79. Szánthó)–Krstovic.

TRNAVA: Takáč–Koštrna, Štetina, Kóša, Mikovič–Szavvidisz–Bukata (90. Čurma), Štefánik (73. Paur)–Daniel (61. Tumma), Boateng (73. Risztovszki), Yusuf (62. Bolaji).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?