Ellenszélben elmaradt a pályacsúcs, Fedák nyert

Galánta. Túrócszentmártoni győzelem született a 26. Galántai Futáson: a 10 000 méteres távon, azaz a fő kategóriában az Azet Martin színeiben versenyző Milan Fedák lett a győztes. Ideje: 33:31. A nők között Zuzana Nováčková (STU Bratislava) vitte el a pálmát (37:56).

Galánta. Túrócszentmártoni győzelem született a 26. Galántai Futáson: a 10 000 méteres távon, azaz a fő kategóriában az Azet Martin színeiben versenyző Milan Fedák lett a győztes. Ideje: 33:31. A nők között Zuzana Nováčková (STU Bratislava) vitte el a pálmát (37:56). Ennél jóval több érmet adtak át, hiszen a résztvevők összesen 11 kategóriában indultak, és ezen belül a fő versenyszámban külön díjazták a 30, 40, 50, 60 és 70 évnél idősebbeket. A kisgyerekek között futottak három évesnél fiatalabbak is.

Évről évre nagyobb tömegrendezvénnyé növi ki magát a Galántai Futás, amelyet annak idején a város felszabadításának emlékére rendeztek. A szervezőbizottság elnöke, Csemez Henrietta, a városi hivatal helyettes elöljárója szerint az idei versenyen a fő kategóriában 107 versenyző futott, ami négyel több, mint a tavaly felállított rekord, a 3000 méteres távot pedig 49-en futották végig, ami ugyancsak rekordrészvételt jelent.

„Tizenöt éves koromtól futok, de általában rövidebb távokon, pályán szoktam versenyezni. Mos?ta?nában már fiatalokat edzek, és jómagam csak munka mellett, kikapcsolódásból futok, hogy el ne hízzak” – mondta az Új Szónak a fő kategória 26 éves győztese, Milan Fedák.

A Csallóközi Marathon Club színeit öten képviselték Galántán, közülük a klubelnök, Vajas Roland futotta a legjobb időt: „Maratonokon, félmaratonokon, tízkilométeres távokon szoktam indulni. A Galántai Futáson nagyon barátságos, családias a hangulat, az eredményhirdetés után gulyás várja a sportolókat – nyilatkozta a csallóközi sportember. – Legközelebb vasárnap 13-án a dévényi 12 kilométeres futásra készülünk, április 19-én pedig Dióspatonyban lesz a Barátság Futóverseny, amely már 27-szer kerül meg?rendezésre.”

A résztvevők számát tekintve rekordot jegyeztek a mostani Galántai Futáson, az előző évek időrekordját azonban nem sikerült túlszárnyalni, aminek az oka a meglehetősen erős ellenszél volt.

DOBOGÓSOK

FÉRFIAK: 1. Milan Fedák (Martin) 33:31, 2. Ján Moravec (ŠKP Skalica) 33:58, 3. Ľuboslav Čiernava (ŠKP Čadca) 34:22.

NŐK: 1. Zuzana Nováčko?vá (Slávia STU Bratislava) 37:56, 2. Martina Bábelová (ŠKP Čadca) 42:10, 3. Anna Balošáková (ŠKP Čadca) 42:28.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?