EL: a Chelsea a Basellel játszik a döntőért

<p>A Bajnokok Ligája tavalyi győztese, a Chelsea a Basellel csap össze a labdarúgó Európa Liga elődöntőjében.</p>

A Nyonban rendezett pénteki sorsoláson kiderült, hogy a párharc első meccsére Svájcban kerül sor. A Chelsea a BL csoportköre után került az Európa Ligába, melynek negyeddöntőjéből az orosz Rubin Kazany kiejtésével jutott tovább. A svájci csapat az EL-csoportjában a Videotonnal vívott nagy csatát a továbbjutásért, végül megszerezte a második helyet. A kieséses szakaszban aztán sorra búcsúztatta riválisait, legutóbb a Tottenham Hotspurt verte 4-4-es összesítés után büntetőkkel, s ezzel története során először jutott be egy európai sorozat elődöntőjébe.

A másik ágon a nyolc között a Laziót verő, s szintén először EL-elődöntős Fenerbahce és a Newcastle Unitedet felülmúló Benfica mérkőzik meg egymással. Az "odavágót" rendezik majd Törökországban.    Az elődöntő első mérkőzéseit április 25-én, a visszavágókat pedig május 2-án bonyolítják le. A fináléra május 15-én, Amszterdamban kerül sor.    Az elődöntő programja:    1. mérkőzések (április 25.):FC Basel (svájci)-Chelsea (angol)Fenerbahce (török)-Benfica (portugál)    2. mérkőzések (május 2.):Chelsea-BaselBenfica-Fenerbahce    döntő:május 15., Amszterdam 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?