Egyesült Államok Nagydíja - Hamilton győzött, világbajnok a Red Bull

Austin |

<p>Lewis Hamilton, a McLaren brit pilótája nyerte vasárnap a Forma-1-es autós gyorsasági-világbajnokság idei 19., utolsó előtti futamát, az Egyesült Államok Nagydíját.</p>

Hamilton mögött, aki idei negyedik futamgyőzelmét szerezte meg, a vb-címvédő német Sebastian Vettel (Red Bull) lett a második, a spanyol Fernando Alonso (Ferrari) pedig a harmadik. 

    A pontversenyben éllovas Vettel az egy hét múlva esedékes záró futam, a Brazil GP előtt 13 ponttal előzi meg egyetlen riválisát, Alonsót.    A konstruktőrök versenye ugyanakkor már Austinban eldőlt, a Red Bull sorozatban harmadszor győzött.    A Ferrari, hogy javítson Alonso pozícióján, taktikai váltócserét hajtott végre, csapattársa, Felipe Massa autóján, ezzel a brazil versenyző a hatodikról öt hellyel hátrébb került a rajtrácson, míg az eredetileg a nyolcadikról startoló Alonso egyet előre lépett.     A startot követően Vettel megtartotta első helyét, csapattársa, Mark Webber feljött a második helyre, Hamilton a harmadikként fordult el az első kanyarban, Alonso pedig hármat lépett előre és az első kör végén már a negyediken száguldott. Néhány körrel később Webbert megelőzte a McLaren brit pilótája, majd az ausztrál motorhiba miatt ki is esett.    Ezek után Vettel és Hamilton külön versenyt vívott, a brit végig riválisa nyomában volt küzdelmükbe senki sem tudott beleszólni.     A viadal utolsó harmadában Hamilton egyre jobban Vettel sarkába került, majd a 42. körben egy pompás manőverrel "körbeautózta" a vb-címvédőt és előnyét végig megtartotta. Alonso magabiztosan őrizte meg harmadik helyét a futam során. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?