Egy lány a vágsellyei U15-ös diákfocicsapat legjobbja

focilabda
Vágsellye/Pered |

 A tehetséges peredi futballista az egyedüli lány a fiúk között. 

„Imádom a focit, nagyon szeretek edzeni és meccseket játszani. Nem zavar, hogy lányként egyedül játszom a fiúcsapatban, mert ott jobban fejlődök, és jóval keményebbek a párharcok” – szögezte le a Roxinak becézett ballábas középhátvéd, aki középpályásként is megállja a helyét. 

Tavaly novemberben teljesült az álma, Lengyelországban két meccsen is szóhoz jutott az U15-ös szlovák lányválogatottban. „Ez volt az eddigi legsikeresebb évem, mindig arra vágytam, hogy felöltsem magamra a címeres mezt. Egy ideje én vagyok a nyugat-szlovákiai válogatott csapatkapitánya, azt hiszem, hogy ott hívtam fel magamra az U15-ös válogatott edzőjének, az egykori nyitrai gólgyárosnak, Jozef Jelšicnek a figyelmét – mondta lapunknak Kolár Roxana. – Váratlanul ért, hogy helyet kaptam a keretben, bár a lányok már korábban jelezték, a meghívó mégis egy ideig késett. Aztán nagy örömömre megérkezett. A himnusz alatt lepörgött előttem a pályafutásom… Az első meccsen 0:3-nál léptem pályára középhátvédként, ennyi is maradt a végeredmény. A másik találkozó szorosabb volt, 3:2-re kikaptunk, a védelem bal oldalán játszottam, én őriztem az első összecsapáson mesterhármast elért lengyel játékost, sikerült semlegesítenem, mert le is cserélték. Jelšic mester megdicsért, és közölte, hogy a továbbiakban is számít rám. Gyorsan befogadtak a csapattársak is, egyáltalán nem éreztették velem, hogy magyar nemzetiségű vagyok, sőt arra kértek, hogy tanítsam meg őket a magyar himnuszra. Remélem, idén is sikeres leszek.”

Több klub is érdeklődik iránta, konkrét ajánlatot kapott a pozsonyi Slovantól, a nagyszombati Spartaktól, a nyitrai klubtól és az érsekújvári Uniontól, de külföldről is megkeresték, a Ferencváros és a Győr is szívesen látná. 

Roxi távozásáról azonban hallani sem akarnak a II. ligában bennmaradásért küzdő vágsellyeiek. „Rendkívül hasznosan futballozik, labdákat szerez, de irányítani is képes. Játéka alapján ott a helye a válogatottban. A csapat érdeke neki a legfontosabb, jelenleg nélkülözhetetlen számunkra a kiesés elleni harcban” – nyilatkozta Jaroš László, a mátyusföldiek klubmenedzsere. 

Roxi várhatóan az alapiskola befejezése után vált majd klubot. Egyébként a szövetség szabályai szerint a lányok csak 14 éves korig játszhatnak együtt a fiúkkal, de a szülei kivételt kértek a számára, amit valószínűleg meg is kap. A tehetséges játékosnak az FC Barcelona a kedvenc csapata, és Lionel Messi a példaképe. 

De Roxi nemcsak a focipályán tündökölt, hanem a tavalyi Diákolimpia májusi, negyedi regionális fordulójában is négy aranyérmet nyert: 60 és 300 méteres síkfutásban, távolugrásban és krikettlabda-dobásban is első lett. Októberben a dunaszerdahelyi döntőben a 300-s méteres távon bronzérmes volt, 60 méteren és távolugrásban a hatodik, krikettlabdadobásban pedig a hetedik helyen végzett. „Nem készültem speciálisan a Diákolimpiára, magam is meglepődtem, hogy Negyeden minden számban győzni tudtam. Dunaszerdahelyen már jóval erősebb volt a mezőny, de ott is helytálltam. Számomra azonban természetesen a foci az elsődleges” – fejezte be Kolár Roxana, aki részt vett az U15-ös válogatott márciusi edzőtáborozásán, és meghívást kapott a vágsellyei gálára, amelyen a város és a járás legjobb sportolóit hirdették ki.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?