Egy győzelem és egy szoros vereség a bajnokjelölt ellen

A rövid téli szünet után az I.

A rövid téli szünet után az I. férfi-röplabdaligában az új évi folytatásban a bajnokság két legjobb csapata, a VK Spartak UJS Komárno és a VO AC UNIZA Žilina csapott össze a hétvégén Komáromban, hogy megvívjanak a bajnokság első helyéért a röplabdázás második vonalában.

A mérkőzés kétesélyes volt, amelyből a Duna-partiak jöttek ki egy árnyalattal jobban, és a megszerezhető 6 pontból négyet tartottak otthon, kettő pedig Zsolnára vándorolt. A komáromi együttesnek a forduló után 58, a zsolnaiaknak pedig 57 pontja van, de egy furcsa szabály szerint az a csapat van előrébb rangsorolva a tabellán, amelynek több győzelme van.

Az első mérkőzést a Duna-partiak nyerték 3:1-re (22:25, 25:21, 26:24, 25:16) nagy küzdelemben, megérdemelten, színvonalas mérkőzésen. Ez sokat kivett a komáromi fiúkból, ami miatt a második meccsen elég szárnyaszegetten kezdtek, és bár becsületesen küzdöttek, az első játszma a zsolnaiaké lett 25:19 arányban. A második játszmában újraéledt a Duna-parti gárda, és végig vezetve biztosan nyerte a játszmát 25:17-re – 1:1. Az egyenlítés után úgy tűnt, folytatódik a komáromiak első mérkőzésen mutatott magabiztos játéka, hiszen a játékrész négyötödében fölényesen vezettek 21:14-re. Ennél az ígéretes állásnál, azonban érhetetlenül lefagytak a komáromi kezek, és a bombaerősen szerváló és elveszett labdát nem ismerő zsolnaiak feltámadtak, 24:23-nál beérték Robin Pělucha legénységét. A hazaiaknak előtte 24:22-nél szettlabdájuk volt, de a lelki teher ki nem kényszerített hibákat váltott ki a komáromiaknál, és a vendégek 24:24-re egyenlítettek. A feszültség a tetőfokára hágott, a komáromiak kiharcolták a második szettlabdájukat is, s megszerezhették volna a vezetést 25:24-nél, de kihasználni ezt sem tudták. A zsolnaiak jobban bírták idegekkel, és egymás után 3 pontot szereztek, amivel 27:25-re megnyerték a szettet és vezetéshez jutottak – 1:2. A dráma a negyedik szettben folytatódott, a komáromiak minden erejüket latba vetve a negyedik játékrészben átlagosan 3-4 ponttal vezetve 25:21-gyel megnyerték a negyedik szettet, és 2:2-re egyenlítettek. Az ötödik, döntő játszmában a Duna-partiak szinte hibátlanul kezdtek, 4:0-ra illetve 8:3-ra vezettek. Ezután ismét bekövetkezett egy végzetes rövidzárlat, és a zsolnaiak 9:9-re egyenlítettek. A folytatásban a vendégek 12:9-re el is húztak, amire a komáromiak a rövidített szettben nem találtak ellenszert. A döntő játszmát a vendégek nyerték 15:12-re, a második meccset pedig 3:2-re.

A Duna-partiak helyzetét mindkét meccsen súlyosbította az a körülmény, hogy a csapat legponterősebb támadója, Juraj Rak az utolsó edzésen bekövetkezett térdsérülése miatt nem játszhatott. Sajnos ez rövid idő alatt már másodszor fordult elő, a kispadon pedig nincsenek olyan teljesítményt nyújtó játékosok, akik pótolni tudnák az extraligát is megjárt támadót.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?