Egy év alatt 149 bősi futóérem

Bősi futók

Rengeteg verseny, több tízezer kilométer és majdnem 150 érem. Sikeres évet zárt a Bősi Futóklub, amit évzárón ünnepeltek meg Király Mátyás tanítványai. Minden tag külön kupát kapott a futóklub vezetőjétől.¶

Éremhalmozók
„A futóklubunknak összesen 22 tagja van. Ők a 2018-as évben 40 versenyen álltak rajthoz, ebből 3 jótékonysági futás volt, ami azt jelenti, hogy 25 165 km-t teljesítettek az elmúlt évben. A versenyeken összesen 149 érmet szereztek: 65 aranyat, 54 ezüstöt és 30 bronzot. Augusztusban megrendeztük a 4. Bősi Futást, ahol 230, decemberben a 2. Mikulás Futáson pedig 188 futót mozgattunk meg. Ez azt jelenti, hogy 2018-ban a versenyeken 418 futónk vett részt” – értékelt Király Mátyás, a Bősi Futóklub elnöke. Elmondta, hogy a klub tagjainak minden héten legalább egyszer van egy közös edzésük, amit ő maga vezet le. Ezen kívül minden futó a maga igénye és lelkiismerete szerint saját edzéseket végez hét közben, amelyek eredményeit megmutatja Királynak.


A legsikeresebbek
Kiértékelték a legjobbakat is: a nőknél Sándor Éva lett a legeredményesebb, a férfiaknál pedig Képesi Attila. „Hat éve kezdtem el futni, bár az első évben elég rendszertelenül csináltam. Az 1. Bősi Futás után keresett meg Király Mátyás, hogy tartsak velük, azóta közéjük tartozom. Tavaly nagyon sok versenyre sikerült eljutnom, ennek is köszönhető az, hogy 20 aranyat nyertem. Meg annak, hogy a korosztályomban, a 20 évesek között, kevesebb a hosszútávfutó, így valamelyest könnyebb dolgom van – osztotta meg lapunkkal Képesi Attila. – Mindenképpen szeretném továbbfolytatni a futást. A jövőben a hosszabb távokra akarok majd összpontosítani. 50 kilométeren is megpróbálom.”
„Én voltam az első, aki belépett a Bősi Futóklubba – ezt már Sándos Éva mondta, aki a nők között volt a legeredményesebb. – Öt évvel ezelőtt találkoztam Matyival, amikor a töltésen futottam. Ekkor mondta, hogy szeretne futóklubot alapítani, és örömmel venné, ha csatlakoznék. Az első maratonomat egy év elteltével, az újszülött unokám tiszteletére futottam le. Idén leszek 50 éves, ennek örömére szeretnék egy 50 km-es maratont teljesíteni. További terveim, hogy a közeljövőben körbebiciklizzem a Balatont és át is ússzam azt.”


Az újoncok
A Bősi Futóklub minden évben új tagokkal bővül. Nagy Anita is újonc: „Egy éve vagyok a tagja a klubnak, és már túl vagyok az első sikeres félmaratonon. Ezt nagyrészt a csapatnak köszönhetem, mert végig buzdítottak és motiváltak abban, hogy meg tudom csinálni.”
Nagy Molnár Zsuzsa szintén csak most ismerkedik igazán a futással. Neki ebben az évben lesz az első félmaratonja. Ő az egészségesebb életmód miatt kezdett futni. Mint elmondta, nagyon örül, hogy bekerült a klubba, mert nagyon jó csapat gyűlt össze, jó hangulatban telnek az edzések és a versenyek is. Egymást motiválva, és egymást segítve tudnak jobb eredményeket elérni. 
Ezt csak megerősíti Végh Jana is, aki elmondta, hogy fél éve kezdte a futást, a bősi parkban, két kilométerrel, úgy, hogy közben többször is meg kellett állnia pihenni. Ma pedig már ott tart, hogy a 21 kilométeres távot is teljesíti. „Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki a futást, és ajánlom a Bősi Futóklubot is, mert amellett, hogy egészséges, amit végzünk, még jó móka is” – tette hozzá Végh Jana.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?