Dzsudzsákék ma Andorrában lépnek pályára

<p>Andorra ellen játssza le utolsó tavaszi mérkőzését a magyar labdarúgó-válogatott. Furcsa ezt kimondani: még csak féltávnál járunk a vb-selejtezők során, de az eredmény igazából nem oszt, nem szoroz.</p>

Ha nem lenne bennünk még mindig egy kevéske az Európa-bajnokság utáni eufóriából, akkor most azt mondanánk: az elmúlt egy év nem kerül be a magyar futball történetének legszebb napjai közé, sőt… A világbajnoki részvétel kiharcolásának esélye lényegében zéró, és a belgák elleni Eb-nyolcaddöntő óta lejátszott meccsek közül egyedül a Svájc elleni hazai találkozó volt értékelhető – ráadásul még azt is elveszítettük. A hétfői barátságos mérkőzés kapcsán Bernd Storck váratlanul „elmagyarosodott”, az oroszok elleni 0:3-at követően csapatépítésről, labdabirtoklási fölényről („600 passz”!) beszélt, de az igazat alighanem Nagy Ádám, a Bologna középpályása mondta ki: „rossz meccs volt, sőt fogalmazhatnék ennél csúnyábban is”. Valóban, az erősnek nem igazán mondható oroszok úgy focizgattak el velünk az Üllői úton, hogy azt rossz volt nézni. Vagyis csúnya.

Andorra ellen egészen más meccsre számítunk, az olykor brutális stílusban védekező pireneusi futballisták ellen alighanem Eppel Mártont újabb meglepetés érheti. „Az egyik belső védőjük olyan volt, mint egy orosz medve, ahol tudott, belém rúgott. Nemzetközi szinten nagyon keményen játszanak, örülök, hogy most ezt is megtapasztalhattam” – mondta a magyar bajnokság gólkirálya még az orosz meccset követően. A szimpatikus játékosnak alighanem lesz feladata Andorrában is, mivel Szalai Ádám sérülése nem jött rendbe, így rajta kívül csak Balogh Nobert (Palermo) maradt hadra fogható centerként. Szalai mellett egyébként Hangya Szilveszter és Elek Ákos is lemarad az idegenbeli kalandról sérülés miatt.

Számolgatni már nagyon nincs mit, a pótselejtezőt jelentő második hely eléréséhez hihetetlen bravúrokra lenne szükség (győzelem Svájc ellen Bázelben, és Portugália ellen Budapesten) – és még ez is kevés lehet, ha riválisaink a papírforma szerint verik a csoport gyengébb tagjait. Bernd Storck csapata előtt egyetlen valódi cél lebeghet: a későbbi jó kiemelések érdekében meg kellene őriznünk a harmadik helyet a csoportban (alighanem Feröerrel szemben…). A következő egy évben minden meccs kicsit „felkészülési meccs” is, a cél egy olyan válogatott kialakítása, amely a következő Európa-bajnokságra gond nélkül kijuthat. Csak ne az oroszok elleni játék legyen a minta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?