Dzsudzsák elbúcsúzott a magyar válogatottól, a görögök ellen Kalmár lett a hős (FOTÓK)

Dzsudzsakhun

Megérdemelt 2:1-es magyar győzelem született Görögország ellen Dzsuzdsák Balázs búcsúmeccsén.

2014 Bukarest, 2016 Lyon, köszönjük az életre szóló gólörömöket – így köszöntötték a szurkolók a 109., utolsó válogatott mérkőzésén pályára lépő Dzsudzsák Balázst. A Debreceni VSC középpályása ezzel vált egyedüli rekorderré a magyar nemzeti csapatban játszott meccsek számát tekintve, eddig Király Gáborral osztozott a dicsőségen.

14 perc eseménytelen játék (sőt, mondhatni: altatás) után gyönyörű akciót mutatott be a magyar csapat, amellyel megszerezte a vezetést – Sallai ugratta Stylest a tizenhatosban, aki lapos beadásával épp a feladót találta meg – 0:1. A kapott gól után a görögök ugyan a mezőnyben kezdeményezőbbek voltak, de semmilyen veszélyt nem jelentettek Dibusz kapujára, általában már harminc méterrel hátrébb megállt a tudományuk.

A többnyire eseménytelen mérkőzés következő helyzete is a magyaroké volt, a 28. percben Dzsudzsák kínálta meg egy távoli lövéssel Paszhalakiszt. A 38. percben Dzsudzsák adott laposan középre, Sallai lövését bravúrral mentette szögletre a görög kapus. A sarokrúgásból Szalai Attila fejesével újabb próbálkozást jegyezhetett fel a magyar válogatott, amely pontosan tudta, mit kell játszania 1:0-nál. Rossi együttese teljesen megérdemelten vonult az öltőzébe előnnyel a veszélytelen görögökkel szemben.

Galéria
Érdekes

Magyarország–Görögország 2:1 (1:0)

Góllövők: Sallai (15.), Kalmár (90+3.), ill. Bakaszetasz (81., 11-esből)

Játékvezető: Chiffi (olasz), 50 983 néző.

Sárga lap: Botka, Kalmár 

MAGYARORSZÁG: Dibusz (90+1. Szappanos)–Botka (71. Lang), Orbán, Szalai–Fiola, Nagy Á., Styles, Kerkez (53. Nagy Zs,)–Dzsudzsák (53. Ádám), Szoboszlai (90+1. Kalmár)–Sallai (71. Dárdai).

GÖRÖGORSZÁG: Paszhalakisz–Rota, Hacidiakosz, Retszosz, Jannulisz (68. Kirjakopulosz)–Bakaszetasz, Kurbelisz (86. Papanikolau), Buhalakisz (68. Hacijovanisz)–Maszurasz (86. Duvikasz), Jannidisz (61. Funtasz), Mantalosz.

A második félidő egy veszélytelen Dzsudzsák-lövéssel kezdődött. A búcsúzó nyírlugosi aktívan játszott, mutatta magát és gyakran lövéssel is próbálkozott, bár becsúszott egy-két eladott labda is.

A görögök a mérkőzés során először a 49. percben ijesztettek rá Dibuszra, de Maszurasz lövése fölészállt. Dzsudzsáknak végül 53 perc jutott a mérkőzésen, amikor Rossi Kerkezzel együtt levette a pályáról.

A görögöknek továbbra is meddő volt a támadójátékuk, és már a középpályán se tartották annyit a labdát, mint az első félidőben. A 71. percben Rossi újoncot avatott, a fehérváriak támadója, Dárdai Palkó lépett pályára a gólszerző Sallai helyett. Ezután Ádám Martin jelentkezett egy lapos lövéssel, amit Paszhalakisz nyújtózva ért csak el.

A 81. percben a semmiből jött Görögország egyenlítése, miután Styles fölösleges szabálytalanságot követett el a tizenhatosban, a büntetőt pedig Bakaszetasz magabiztosan értékesítette – 1:1.

A hajrában hajtott a győzelemért a magyar csapat, egy létszámfölényes szituáció góllal kecsegtetett, de Szalai Attila inkább rutintalanul kapura lőtt, pontosabban: magasan fölé. A görögök nem erőlködtek tovább, kihozták a minimumból a maximumot, elégedettek voltak az 1:1-el.

Az utolsó pillanatokra még Kalmár és Szappanos is pályára lépett, előbbi rögtön kecsegtető helyről végezhetett el szabadrúgást – és a sorfalat súrolva kilőtte a hosszú alsó sarkot – 2:1.

Megérdemelt magyar győzelem született tehát Görögország ellen, a válogatott számára ezzel véget ért a 2022-es év.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?