Dunaszerdahelyiek döntőztek a gimibajnokság futsaltornáján

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSGalánta/Dunaszerdahely. Futsalban a Dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Gimnázium együttese nyerte a Szlovákiai Magyar Gimnáziumok Országos Bajnoksága idei első versenyszámát, melyen csütörtökön nyolc csapat csatázott a trófeáért a galántai városi sportcsarnokban.

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Galánta/Dunaszerdahely. Futsalban a Dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Gimnázium együttese nyerte a Szlovákiai Magyar Gimnáziumok Országos Bajnoksága idei első versenyszámát, melyen csütörtökön nyolc csapat csatázott a trófeáért a galántai városi sportcsarnokban. A galántai Kodály Zoltán Gimnázium szervezésében zajló megmérettetés rajtja előtt a vendéglátókat meglepetésként érte a pozsonyiak visszalépése.

„Nem haragszunk a galántaiakra. Én sítáborban voltam, kollégám pedig továbbképzésen vett részt. Iskolánkban nem akadt hozzáértő tanár, aki a fiúkkal tarthatott volna. Jobbnak láttuk lemondani a részvételt” – indokolta távolmaradásukat Urban Péter, a pozsonyi Duna Utcai Gimnázium pedagógusa. „A visszalépés ellenére sem vált foghíjassá a mezőny, ugyanis a helybeli Műszaki Középiskola csapata vállalta a szereplést, így mindkét csoportban négy-négy alakulat küzdött a továbbjutásért. A beugrós kollektíva versenyen kívül szerepelt. Végre kelet-szlovákiai résztvevője is volt a gimibajnokságnak, a kassai Márai Sándor Gimnázium alakulata jó benyomást keltett”– tájékoztatott a mezőny összetételében végszóra bekövetkezett változásról, a Hernád-partiak részéről tanúsított érdeklődésről Kovács Péter, a Kodály Zoltán Gimnázium testnevelő tanára, aki a koordinátori szerepkörében éppen a futsaltornán debütált.

A csoportmeccseken a vendéglátók és a szenciek szerezték a legtöbb pontot, de a finálét mégsem ők játszották. Az erőviszonyok kiegyensúlyozottságára utal, hogy mindkét elődöntő rendes játékidőben döntetlennel fejeződött be, büntetőkkel a két dunaszerdahelyi csapat került a döntőbe. „Ha nem csal az emlékezetem, akkor ebben a sportágban legutóbb nyolc évvel ezelőtt végeztünk az élen. Egyébként három héttel ezelőtt a járási bajnokságon is legyőztük a sportgimiseket. Csapatként remekült helyt álltunk. A fiúk derekasan küzdöttek, egymást buzdították, segítették. Megérdemelten végeztünk az élen” – summázta a „vámbérysek” teljesítményét felkészítő tanáruk, Mancal Attila. „Nem sikerült a címvédés. Produkciónkra rányomta bélyegét a rutinhiány, a fiatalabbak ezúttal elmaradtak a várakozástól” – fogalmazott Hegedűs László, a Dunaszerdahelyi Sportgimnázium igazgatóhelyettese. A galántaiak ezúttal harmadikok lettek. „Csalódottak voltak a fiúk, de nincs miért búslakodniuk. Csak nekünk sikerült legyőznünk az újdonsült bajnokot, rendes játékidőben pedig veretlenek voltunk. A visszajelzésekből egyértelmű, vendéglátásból, szervezésből jelesre vizsgáztunk. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki támogatta rendezvényünket, hozzájárult a résztvevők kiutaztatásához. Ami engem illet, a pozitív visszajelzések, a kollégák buzdítása erőt, lendületet adott a folytatáshoz. Ami a folytatást illeti, legközelebb a röplabdázók versenyét rendezzük meg Ipolyságon” – értékelt, tervezgetett Kovács Péter.

A díjakat Kovács Tamás, alias Tomi Kid világ- és Európa-bajnok ökölvívó, aki maga is a galántai Kodály Zoltán Gimnáziumban érettségizett, adta át a helyezetteknek. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?