Drága belépők, ócska futball

<p>Nem ez volt a szezon meccse, a mínusz kétfokos hidegben befagyott a Liverpool. Prágából jelentjük.</p>

Csütörtök délután a piros szín uralta Prága belvárosát. Itt egy sálon, ott egy sapkán, amott egy bőrkabát hajtókáján tűnt fel a liverpooli klubcímer. Nem számít, hogy éppen milyen játékosok alkotják a csapatot, a Liverpoolnak szurkolni sosem szórakozást, hanem életformát, vagy még inkább: vallást jelent. You’ll never walk alone.
A Liverpool csütörtökön sem maradt egyedül: mintegy kétezer drukker kísérte el a Vörösöket a cseh fővárosba. Nem voltak dalolászó kedvükben: a Sparta 1500 és 4500 cseh koronáért árulta a belépőket a vendégszektorba, amit a liverpooli szurkolókat tömörítő Spirit of Shankly (SOS) nevű egyesület sokallott, s panaszt tett az UEFA-nál. Nem jártak sokkal jobban a cseh drukkerek sem, ők 1500 és 3000 cseh korona közötti áron juthattak jegyhez.
Ez volt a „kész átverés” show prágai változata: nagy pénzért kis foci járt. A Liverpoolból különböző okok miatt Gerrard, Agger, Carroll és Suárez is hiányzott, a Sparta pedig a két hónapig tartó téli szünet után nehezen lendült játékba, így aztán senki sem számított ragyogó meccsre, esernyőcselekre és finom kötényekre, céllövöldére a kapuk előtt. De ilyen borzalmasan silány előadásra sem. Európa Liga, járási színvonalon. A meccs nívójáról mindent elmond, hogy az első félidő legérdekesebb eseménye nem a pályán, hanem a lelátón zajlott. Egy középkorú angol férfi hátat fordított az unalmas meccsnek, hirtelen karmesterré változott, elmosolyodott, és megpróbálta levezényelni a főtribün közönségének a „We love you Liverpool, we do!” kezdetű nótát. Ebbéli igyekezetében sem az alkoholos befolyásoltság közepesen súlyos stádiuma, sem pedig a futva érkező sárgamellényes steward nem akadályozhatta meg. Végül „angolosan távozott”, általános derültség közepette. A Sparta kezdőcsapatában két egykori DAC-játékos, Leo Kweuke és Martin Abena is helyet kapott. A bivalyerős Kweukéről lepattantak az ellenfelek (még Carragher is), remekül fedezte a labdát, s ő volt a legaktívabb befejező: próbálkozott fejjel (mellé), lábbal (fölé) és megint lábbal (Reina védett). Abena pedig, aki ezen a meccsen debütált a Spartában, mindenkit meglepett higgadt játékával: jól helyezkedett, okosan osztogatott, és semmilyen szituációban nem esett pánikba.
Szívesen írnánk a pozitívumokról, de ilyesmiről sajnos nem áll módunkban beszámolni. Ez volt az a meccs, amikor lassan araszoltak előre a percek, s közben a pályán az égvilágon semmi nem történt. Ahogy egy cseh kolléga sóhajtott a meccs végén: „Nuda v Praze”.
A visszavágót február 24-én, csütörtökön játsszák az Anfield Roadon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?