Dobrzynski megverte a kenyaiakat

Kassa. Adam Dobrzynski nyerte a 81. kassai Nemzetközi Békemaratont, a lengyel futó 2:12:35 órás teljesítménye új pályacsúcs. A női mezőnyben a japán Rika Tabasi bizonyult a leggyorsabbnak, minden idők második legjobb eredményét érte el a kassai seregszemle történetében.

Kassa. Adam Dobrzynski nyerte a 81. kassai Nemzetközi Békemaratont, a lengyel futó 2:12:35 órás teljesítménye új pályacsúcs. A női mezőnyben a japán Rika Tabasi bizonyult a leggyorsabbnak, minden idők második legjobb eredményét érte el a kassai seregszemle történetében. Nála gyorsabban csak a cseh Alena Peterková futott, 1989-ben (2:31:28). Mikuláš Dzurinda kormányfő 14. kassai szereplésén a 196. helyen végzett (3:28:13), s több mint 3 perccel javította meg egyéni csúcsát.

A 27 esztendős lengyel győztes, aki az elmúlt években a második és a harmadik helyen végzett a kassai versenyen, öt másodperccel javította meg a kenyai Kariuki 2002-ben felállított pályarekordját, és 10 000 euró prémiumot kapott. A 36. km-ig a kenyaiak diktálták az iramot, a hajrában azonban nem tudtak ellenállni a korábban kitűnő hosszútávfutó iramának. Meglepetésnek számít, hogy a harmadik helyen, a kenyai Kipruto mögött az ukrán Oszadcsij haladt át a célon, s csak mögötte ért célba a második kenyai, Kibor. Érdekességnek számít, hogy a legjobb szlovák futó az egykori válogatott gyalogló Peter Tichý lett, egyéni csúccsal (2:27:53) szerezte meg Szlovákia bajnoki címét. A dolog pikantériája: a kétszeres olimpikon, aki csaknem egy évtizedig a legjobb szlovák gyaloglók közé tartozott, sohasem szerzett ebben a versenyszámban (50 km és 20 km) bajnoki címet. Nem volt szoros verseny a női mezőnyben, a 22 esztendős japán Tabasi már fél távnál csaknem egyperces előnnyel vezetett. Győzelméért 6000 eurót kapott. A seregszemlén három kategóriában 1204 sportoló állt rajthoz 26 országból.

EREDMÉNYEK, férfiak: 1. Adam Dobrzynski (lengyel) 2:12:35 – új pályacsúcs; 2. Kipruto (kenyai) 2:15:44; 3. Oszadcsij (ukrán) 2:15:50;;...9. Peter Tichý (szlovák) 2:27:53;...196. Mikuláš Dzurinda 3:28:13. Nők: 1. Rika Tabasi (japán) 2:33:52; 2. Harrison (brit) 2:37:00; 3. Kovács Ida (magyar) 2:40:42. (ie)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?