Dakar 2012 - megvolt a rajtceremónia

Budapest/Mar del Plata |

<p>A Mar del Plata-i hivatalos szilveszteri rajtceremóniával megkezdődött a Dakar 2012 elnevezésű, az össztávot tekintve több mint 8300 kilométeres terepralis viadal, melynek mezőnye - benne magyarokkal - argentin, chilei és új helyszínként perui szakaszok leküzdése után január 15-én Limában ér célba.</p>

"A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős érces hangú Opel Antarája természetesen hatalmas sikert aratott, nemcsak azért, mert szép, hanem azért is, mert hangos, és itt az mindennél többet számít" - áll az Opel Dakar Team MTI-hez eljuttatott vasárnapi hírlevelében, amelyből az is kiderül, hogy összesen 443 jármű haladt át a rajtdobogón: 161 autós páros, 173 motoros, 30 quados és 74 kamionos trió.
"Kilométereken keresztül végig álltak az emberek a kordonok mentén. Visszatért a régi érzés, amit már el is felejtettem, s amit kétezer-kilencben éreztem, amikor legutóbb itt jártunk. Az emberek imádják errefelé az autósportot, s ezt minden lehetséges módon ki is mutatják. Elképesztő, mekkora szeretet árad felénk" - nyilatkozta Szalay Balázs, akinek ez a tizenegyedik Dakarja.
A beszámoló szerint az Opel Dakar Team is köszöntötte az új évet. "A rajtceremónia után közös vacsorával ünnepelt a csapat, majd testületileg levonult az Atlanti óceán partjára, ott koccintott éjfélkor. A kis magyar különítmény kiegészülve a Darázsi Zsolt, Hoffmann Péter, Vörös Ferenc versenykamionos trióval és a szervizkamion legénységével a strandon elénekelte a Himnuszt, majd közvetlenül ezután pihenni tért, hiszen hosszú út vár rá vasárnap, amikor ténylegesen is elkezdődik a 2012-es Dakar-rali" - olvasható a hírlevélben.
A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős két év kihagyás után próbál meg el eljutni a végcélig. Mellettük egy másik magyar kettős, a Sebestyén Sándor és Bognár József alkotta duó is megkísérli "összekötni" az Atlantit a Csendes-óceánnal.
A világ legnehezebb és legnagyobb terepversenyének argentínai nyitányán egy rövid, tengerparti száguldás és több száz, etapon megtett kilométer vár a mezőnyre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?