DAC-Tatran - bonyolódik Bognár Zoltán átigazolási ügye

Eperjes |

<p>Bognár Zoltán a múlt év végén hároméves szerződést kötött az eperjesi fociklubbal. Ezután a Tatran vezetői megkeresték a DAC elöljáróit, hogy megegyezzenek a csatárért járó nevelési díjban. Ha nem jutottak volna dűlőre, akkor a szövetség békéltető bizottsága szabta volna meg a vételárat. Bognár kezdetben sorra játszotta az előkészületi meccseket, és lőtte a gólokat, aztán váratlanul bonyolódni kezdett a helyzete.</p>

A keletiek december 30-án továbbították a szerződést a szövetség átigazolási bizottságához, amelynekaz októbertől érvényes új szabályok értelmében az okirat megérkezésétől számítva 14 napon belül hivatalosan be kell jegyeznie azt. Erre azonban a mai napig nem került sor, ugyanis – állítólag – a dunaszerdahelyiek Bognárral kötött régebbi megállapodását regisztrálta a testület. Így várhatóan csak a szövetség döntőbírósága határoz az ügyben, addig a 21 éves támadó még felkészülési találkozókon sem léphet pályára eperjesi színekben.
„Bő egy hónapja vagyok Eperjesen, és rendkívül elégedett vagyok. Össze sem lehet hasonlítani az itteni viszonyokat a dunaszerdahelyiekkel. A Tatrannál profi játékosként kezelnek bennünket, nekünk csak a futballal kell törődnünk – mondta lapunknak Bognár Zoltán. – Nem tagadom, egyáltalán nem vagyok nyugodt, ha arra gondolok, hogy esetleg vissza kellene térnem a DAC-hoz. Remélem, végül megegyezik a két klub, és a zöld-fehéreknél folytathatom.”
Megtudtuk, hogy a támadó régebben hosszabb időre szóló szerződést kötött a sárga-kékekkel. „Megelégeltem, hogy sokáig minden hivatalos megállapodás nélkül rúgtam a labdát a DAC-ban. Egy délután szóltak, hogy elkészült a tervezet, amivel édesapám egyetért. Miután ezt ő is megerősítette, alákanyarítottam a nevem. Nem szerepelt rajta, hogy profi, amatőr vagy nem amatőr megállapodásról van-e szó, csak az, hogy játékos-szerződés. Sajnos, akkor még nem volt menedzserem…”
Tavaly ősszel a Senica elleni bajnoki előtt a klubvezetők szerették volna, ha Bognár új megállapodást köt a DAC-cal. Mivel ügynöke nélkül erre nem volt hajlandó, nem is nevezték a kezdőbe. De miután nem ment a csapatnak, csereként mégis pályára lépett, sőt az utolsó három találkozón jászott is...
„A DAC által kínált szerződéstervezetben ugyanaz volt a szöveg, mint a korábbiban, csak az összeg volt magasabb. Miután ezt megmutattam menedzseremnek, Michal Holeščáknak, nem győzött csodálkozni, hiszen több olyan pont található a szövegben, amely szöges ellentétben áll a szövetség normáival. Ilyen és hasonló dolgok miatt ügynököm szerint érvénytelen az efféle iromány, vagyis a korábbi kontraktusomat sem lehet érvényesnek tekinteni.”
Megtudtuk, hogy az eperjesiek a szövetségtől kikérték Bognár 2008-as szerződésének másolatát, hogy milyen dátummal jegyezték be, és esetleg min változtattak az eredetihez képest.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?