DAC-Slovan: egy magyar állampolgárt kezelnek Dunaszerdahelyen

Dunaszerdahely |

<p>Egy személy, egy magyar állampolgár részesül fekvőbeteg-ellátásban a dunaszerdahelyi kórházban a szombati DAC-Slovan mérkőzés szurkolói közül - tájékoztatta az Új Szót Horváth Zoltán, az egészségügyi intézmény igazgatója.</p>

Az agyrázkódással, eszméletvesztéssel és a levegőtlenség, összezsúfolódás miatti úgynevezett kékmaszk-szindrómával beszállított pácienst megfigyelés alatt tartják, computertomográfos (CT) fej- és mellkasvizsgálatot végeznek rajta.
Horváth Zoltán közölte, az említett fekvőbeteggel együtt a szombati futballmérkőzés kapcsán tíz személyt láttak el a kórházban; a megfigyelésre bent tartott személyen kívül mindenki mást hazaengedtek. A tíz érintett közül öt magyar, öt pedig szlovák állampolgár – utóbbiakból három Slovan-drukker, kettő pedig a DAC szurkolója.
A csak egyszeri ellátásban részesített, majd távozó kilenc személynél elsősorban a fejrészen és a felsőtesten elszenvedett zúzódásos sérüléseket kellett kezelniük az orvosoknak; e sérülések egy részét tompa tárgytól származó ütések okozták.
Horváth Zoltántól megtudtuk, a kórháztól a szervezők eredetileg egy mentőautó biztosítását kérték sofőrrel és ápolóval. A sérüléses esetekhez rajtuk kívül a területileg illetékes gyorsmentő-szolgálat és – a helikopterrel Pozsonyba szállított 18 éves fiatal férfi esetében – a légi mentéssel foglalkozó szlovákiai szakcég munkatársait hívták ki. (kor)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?