DAC: Šatka és Kosorin jött, Polievka ment

<p>Huszonnyolc játékossal kezdte meg a téli felkészülést a DAC futballcsapata. Új szerzeménynek Ľubomír Šatka (Newcastle) és a senicai Jakub Kosorin számít. Róbert Polievka Podbrezovára került kölcsönbe. A diósgyőriek és a gyirmótiak által csábított Szarka Ákos betegség miatt hiányzott.</p>

„Nem történtek nagy változások a keretben, a Senicáról érkezett Kosorinra jobbhátvédként, az Angliából jött Šatkára a védelem tengelyében számítok. Sabler pedig visszatért Myjaváról. Eddig csupán Polievka ment el féléves vendégjátékra. Szarka iránt magyarországi csapatok érdeklődnek, nem tudom, hogy milyen stádiumban vannak a klubok közti tárgyalások, de még a mi játékosunk – mondta lapunknak László Csaba, a DAC vezetőedzője. – Azt viszont szeretném megjegyezni, hogy az egyik magyarországi hírportálon az jelent meg, Ákos azért akar távozni, mert én nem számítok rá. Ez nem igaz, ilyet én sosem mondtam. Sajnos, sokáig sérüléssel bajlódott, pedig örültem volna, ha egy igazi csatár áll a rendelkezésemre.”

A felkészülésről a székely szakember így nyilatkozott: „Az első tíz napon elsősorban az erőnlét fejlesztésére figyelünk, a törökországi edzőtáborban viszont már a taktikai elemeken fogunk dolgozni. Oda azt a 24–25 játékost szeretném vinni, akikre a tavaszi idényben is számítok. Azon dolgozunk, hogy azt a dinamikát, amit eddig felépítettük, tudjuk tartani, vagy esetleg továbbfejleszteni.”

A tavaly nyáron súlyos sérülést szenvedett Kocsis Gergő is megjelent az első gyülekezőn. „Még egy hónap kell, hogy rendbe jöjjek, addig Magyarországon kezelnek. Az első két–három fordulóban még nem számíthat rám az edző, de bízom benne, hogy utána már bevethető leszek” – szögezte le az Új Szónak a magyarországi középhátvéd, aki természetesen nem vett részt az első edzésen. A hosszú kényszerpihenő után levő Jakub Brašeň sem gyakorolhatott a többiekkel, hanem egyéni tréninget végzett.

A 21 esztendős Jakub Kosorin két és fél éves megállapodást írt alá a sárga-kékekkel. „December végén lejárt a szerződésem Senicán, több klub is megkeresett, de a DAC vezetői voltak a leggyorsabbak és a legkorrektebbek, így nem sokat haboztam. Fantasztikus szurkolótábora van a csapatnak, alig várom már, hogy pályára léphessek” – jelentette ki a jobbhátvédként, szélsőként és csatárként is alkalmazható Kosorin, aki Šatkához hasonlóan szeretne ott lenni a nyári U21-es Eb-n.

László Csaba a tavaszi célokról a következőket mondta: „A hazai meccsek nagyon fontosak. Jót tett a csapatnak az új stadion, rendkívül sokat segítettek a lelkes drukkereink, akik űztek-hajtottak bennünket. Továbbra is lehetőséget akarok adni a tehetséges saját nevelésű fiataloknak. Ősszel négy pontot hoztunk idegenből, remélem, tavasszal többet sikerül szereznünk. Vendéglátóként a második felvonásban is százszázalékosak akarunk maradni. A Szlovák Kupában minél tovább szeretnénk eljutni.”

A DAC január 18-ig hazai környezetben készül, majd 19-től a hónap végéig törökországi edzőtáborozáson vesz részt, melynek keretében három felkészülési meccset is játszik. A hazatérést követően három cseh élvonalbeli együttessel is megmérkőznek a sárga-kékek, a bajnoki főpróbát egy héttel a ligarajt előtt a Zlín ellen odahaza tartják.

Kik vettek részt az első edzésen?

Matej Slávik, Vojtech Milošovič–Szépe János, Jakub Kosorin (Senicáról érkezett), Ľubomír Šatka (Newcastle), Ľubomír Michalík, Slavomír Pagáč, Marko Zsivkovics, Németh Zsolt–Marin Ljubicic, Erik Pačinda, Branislav Ľupták, Kontár Zoltán, Nagy Péter, Vida Kristopher, Sandal Dominik, Simon Pambou, Peter Štepanovský, Esmereld Aluku (DAC U19), Filip Moďoroši (DAC U19), Csóka Róbert (DAC B)–Roman Sabler, Almási László, Mészáros András, Roland Černák, Dávid Kondrlík.

Később csatlakozik: Darko Tofiloszki–Noe Achille Kwin, Eric Javier Davis–Sarr Pape Macou–Valerijs Sabala, Szarka Ákos. Tomáš Huk a ligaválogatottal Abu-Dzabiban tartózkodik.

A DAC felkészülési meccsei

2017. január 21., szombat (Törökország): FC Karpaty Lviv–DAC

A másik két ellenfelet még nem nevezték meg.

2017. február 4., szombat, 13.00: DAC–Vysočina Jihlava

2017. február 6., hétfő: DAC–Mladá Boleslav

2017. február 11., szombat, 14.00: DAC–Fastav Zlín

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?