DAC: feledtetni a kupakisiklást

<p>Ma (16.30) a listavezető zsolnai csapatot fogadja a hetedik helyen álló DAC a labdarúgó Fortuna Liga 23. fordulójában. Mindkét együttes feledtetni akarja a hétközi kupafiaskót, amikor II. ligás gárdáktól szenvedtek vereséget (DAC&ndash;Poprad 0:1, Skalica&ndash;Žilina 3:2).</p>

„Sajnos, nem tudjuk már visszahozni a peches kupameccset, az a vereség több mint katasztrófa a számomra. Nagy álmom vált semmissé, csak ahhoz az óriási csalódáshoz tudnám hasonlítani, amikor a Fradi edzőjeként a prágai Sparta otthonában az utolsó percben bekapott gól miatt nem jutottunk a BL főtáblájára. Csak saját magunkat okolhatjuk a váratlan keddi kudarcért, ám játékosaim mindent megtettek, 35 kapura lövésünk volt, és 21 szögletet rúgtunk, pedig az utolsó fél órát emberhátrányban játszottuk. A szurkolóink ismét bebizonyították, hogy ők a legjobbak, a kiesés ellenére megtapsolták a játékosokat – mondta lapunknak László Csaba, a DAC vezetőedzője. – A következő három nehéz hazai bajnokin, a zsolnaiak, a nagyszombatiak és a Slovan ellen meg kell mutatnunk, hogy véletlen volt a poprádiak elleni kisiklás. A fájdalmas kupabúcsú a futballistákat lelkileg is megviselte, de úgy érzem, sikerült felrázni őket. Az éllovas hasonló cipőben jár, mint mi, ugyancsak II. ligás riválissal szemben vérzett el. Az a csapat nyeri a meccset, amely többet akar és fejben stabilabb lesz. Az utóbbi hét ligameccsünkön veretlenek vagyunk, új stadionunkban pedig négyszer nyertünk, mindössze egyszer döntetleneztünk. Az esélyesebb zsolnaiak ellen is folytatni akarjuk a sikersorozatot. Védenceim fogadkoznak, hogy kiköszörülik a csorbát.”

László Csaba hozzátette, hogy lesznek változások az összeállításban. „Slávik kapus kisebb sérülést szenvedett, így kérdéses a szereplése, de ezen kívül is módosul a kezdőcsapat. Jó hír, hogy Ľupták felépült, a tehetséges Aluku pedig visszatért Albániából. Szépen javul Vida állapota is, a jövő héten már számíthatok rá” – szögezte le az 53 éves székely szakember.

Nem a legjobban kezdték a tavaszi idényt az élen álló zsolnaiak: Senica 0:2, Zl. Moravce 4:1, Podbrezová 2:2, és előnyük az élen 7 pontra zsugorodott. Szerdán pedig nagy meglepetésre kiestek a Szlovák Kupából. „Sajnos, ugyanabba a kelepcébe estünk bele, mint a DAC. A játékosok már az elődöntőben látták magukat, aztán már nem tudtak felpörögni. Dunaszerdahelyen sokkal harcosabb és fegyelmezettebb futballistákra lesz szükség” – olvasható Adrián Guľa vezetőedző nyilatkozata a zsolnaiak honlapján.

„Bízom benne, hogy a kupakudarc felébresztett bennünket, és a DAC otthonában újabb győzelmi sorozatot kezdünk” – jelentette ki Filip Hlohovský, akit a tavalyi év legjobb Fortuna ligás játékosnak választottak.

A DAC otthonában 20 bajnokin szerepeltek a zsolnaiak, 10 hazai győzelem, 5 döntetlen és 6 vendéggyőzelem született, a gólarány: 23:24. Meglepetésre a 2016/17-es idény júliusi nyitányán a dunaszerdahelyiek idegenben 2:2-re játszottak a bajnokaspiránssal, úgy, hogy a 89. percben még 2:0-ra vezettek a vendéglátók, ám ezután jött Vida és Michalík találata.

Tavaly októberben Szencen, a sárga-kékek ideiglenes otthonában az MŠK 6:0-ra lemosta a csallóközi együttest. A súlyos vereség után edzőcsere történt, László Csaba váltotta Németh Krisztiánt.

A DAC legutóbb hazai pályán 2015. október 31-én győzte le a zsolnai csapatot (1:0), a gólt a Podbrezovára kölcsönadott Polievka lőtte.

A mérkőzést Kráľovič vezeti, és az STV 2 élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?