Csúszhat az olasz futballrajt, sztrájkolnak a játékosok

Milánó |

<p>A spanyolhoz hasonlóan az olasz labdarúgó-bajnokság rajtja is csúszhat, a futballisták ugyanis azzal fenyegetőznek, hogy ha a liga nem írja alá az új kollektív szerződést, akkor a Serie A hétvégén esedékes nyitófordulójában nem lépnek pályára.</p>

"Ha aláírják a megállapodást, akkor játszunk, ha nem, akkor otthon maradunk" - mondta hétfőn Damiano Tommasi, a profi játékosok szakszervezetének (AIC) vezetője, aki hozzátette, ebben mind a húsz élvonalbeli együttes labdarúgói egyetértenek.
A Serie A húsz csapatkapitánya és AIC-képviselője már korábban aláírta a megállapodást, és az AIC már akkor közölte: amíg ez a liga részéről is meg nem történik, addig a futballisták nem hajlandóak pályára lépni.
A tavaly lejárt szerződés körüli vita során az elmúlt évadban a játékosok kétszer is kilátásba helyezték a sztrájkot, de akkor a tárgyalások eredményre vezettek. A liga többek között azt szeretné elérni, hogy a futballisták akaratuk ellenére is eladhatók legyenek, illetve hogy a "kiselejtezett" játékosokat ki lehessen zárni az edzésekről. Az AIC hallani sem akar ezekről a tervekről.
A Primera División, a spanyol bajnokság eredetileg múlt szombatra kiírt rajtja hasonló okból maradt el.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?