Csodálatos döntő Djokovics-diadallal

<p>London. Öt, fordulatokban bővelkedő játszmában dőlt el az elsőség kérdése férfi egyesben a wimbledoni teniszbajnokságon.</p><p>A szerb Novak Djokovics 6:7 (7:9), 6:4, 7:6 (7:4), 5:7, 6:4 arányban legyőzte nagy riválisát, a svájci Roger Federert.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Djokovics 2011 után másodszor bizonyult a legjobbnak a londoni füves pályás Grand Slam-tornán, összességében pedig a hetedik GS-trófeáját hódította el. Sikerének értékét növeli, hogy az eddigi éllovas spanyol Rafael Nadalt megelőzve ismét ő vezeti az ATP-világranglistát.

Közel négy órát tartott az izgalmas döntő. Miután Federer előnyt szerzett, Djokovics fordított, s újra a svájcinak sikerült egyenlítenie. Az utolsó játszmában mindkét játékos hozta adogatását egészen 5:4-ig, amikor Federer néhány váratlan hibát követően elbukta a szerváját, így vesztesen zárta kilencedik wimbledoni fináléját. A 27 éves Djokovics a trófea mellé 1 760 000 fontot kapott, míg Federer 880 ezerrel vigasztalódhatott, a világranglistán pedig a harmadik helyre lépett elő.

„Kiváló meccset játszottunk. Számomra nagy dicsőség ilyen bajnokkal, példaképpel teniszezni. Le a kalappal előtte! Azért is tizenhétszeres Grand Slam-hős, mert a döntő pillanatokban olyan ütésekkel képes meglepni ellenfelét, mint ma tette. A negyedik játszma után nem volt egyszerű újrakezdeni, és megnyerni az ötödik szettet. Fogalmam sincs, hogyan sikerült” – mondta a döntő utána BBC-nek Djokovics.

„Csodálatos döntő volt! Hihetetlen számomra, hogy eljutottam az ötödik játszmáig, mert sokáig nem állt jól a szénám. Ha Novakkal játszom, mindig nagy csata vár rám. Most sem tehetek mást, minthogy gratulálok neki” – nyilatkozta Federer.

Volt egy szlovák siker is Wimbledonban: a junior lányok versenyében a nyolcadik kiemelt Kristína Schmiedlová a döntőig menetelt. Ott azonban 6:2, 3:6, 0:6-ra kikapott a lett Ostapenkótól. A kassai teniszező megismételte Magdaléna Rybáriková 2006-os döntős szereplését. „Tettem, amit tehettem, az első két játszma nagyon szoros volt. A döntős szereplés kiváló eredmény, nem vártam. Bánt a vereség, de nagyon elégedett vagyok. Jövőre visszamegyek Wimbledonban, és meg akarom nyerni a döntőt” – mondta hazaérkezése után Kristína Schmiedlová. Edzője, Ľubomír Kurhajec hozzátette: „Kivételes képességű játékosról van szó. Ma már bárkit legyőzhet a juniorok között. Kiváló az ütéstechnikája, az adogatása. Csodálatosak fonákelütései, bátran kijelenthetem világszínvonalúak. Csak a mozgásán kell javítania.” (MTI, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?