Csicsay Sándor, a csallóközi gólvadász

<p>Három őszi bajnokin triplázott, egyszer hatot rúgott a gólzsák.&nbsp;Ritkaságszámba menő sorozat Csicsay Sándoré.&nbsp;</p>

A VII. ligában élen telelő szapiak támadója korábban a balonyiak mezében 37 találattal szerzett gólkirályi elsőséget a területi bajnokság I. osztályában, majd egy emelettel lejjebb a lúcsiak bajnokságot nyert alakulatának meghatározó egyéniségeként bizonyult a mezőny legeredményesebb (41 gól) futballistájának. A 2013/2014-es bajnoki évadban a III. osztályban (immár VIII. liga) elsőséget szerzett szapiak játékosedzőjeként 34 találattal került a góllista élére. Az őszi idényben tíz bajnokin 26-szor volt eredményes. Akár ennél több is lehetett volna, de négy mérkőzésen nem lépett pályára. „Ezt így utólag már nehéz kideríteni. De ha azt vesszük alapul, hogy ősszel csupán egy találkozón nem találtam a hálóba, akkor akár három-négy góllal is gyarapíthattam volna gyűjteményemet. A huszonhattal is elégedett vagyok, ugyanis mindegyiket játékból szereztem. Amikor két és fél évvel ezelőtt hazatértem, a társakkal abban állapodtunk meg, hogy a tizenegyesek továbbra is a korábban kijelölt futballisták hatáskörébe tartoznak. Egyébként előző állomáshelyeimen gyakran voltam ítéletvégrehajtó, pályafutásom során csupán egy büntetőt nem értékesítettem” – nyilatkozta a gólvadász, aki ősszel három bajnokin triplázott, a csallóköznádasdiak elleni találkozón pedig hatszor talált az ellenfél kapujába. „Főleg azok a gólok ragadtak meg az emlékezetemben, melyeket a hajrában lőttem, s a három pontot jelentették számunkra. Így volt az a patonyrétiek és a szentmihályfaiak elleni idegenbeli párharcon. Ugyanakkor szívet melengető érzés volt az őszi idényzárón szerzett három gólom, ugyanis a mezőny legjobbjaihoz tartozó nagypakaiak elleni sikerünkben sokat nyomott a latban. S bár a találataimról esik szó, szeretném nyomatékosítani, hogy a kollektíva, az előkészítésben jeleskedő társak nélkül szólistaként aligha lehetnék ennyire eredményes. Az is a javamra vált, hogy elkerültek a komolyabb sérülések” – elevenítette fel emlékezetes őszi alakításait a rutinos futballista, aki olykor elpuskázta ziccereit, máskor viszont harminc méterről pókhálózta ki a vinklit. A szapiak alakulata és Csicsay Sándor tavaly ősszel kimagaslott a mezőnyből, idén júniusban pedig beérhet a többéves lelkiismeretes munka, a tudatos csapatépítés édes gyümölcse. „Mindent megteszünk azért, hogy bajnoki elsőséget szerezzünk. Az már csak hab lenne a szapi focitortán, ha a bajnoki trófea mellett a gólkirályi serleget is a magasba emelhetném” – bizakodott az őszi veretlenséggel is büszkélkedő kollektíva meghatározó egyénisége. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?