Sport

Cselgáncstábor Gútán

Mindig rendkívül jó visszhangja van a gútai cselgáncsklub által szervezett nemzetközi edzőtábornak, ezúttal is nagy érdeklődés övezte a dzsúdós találkozót.
Borka Roland

2019. szeptember 11. 12:22

Egy héten át naponta kétszer gyakoroltak a fiatalok ⋌(a szerző felvétele)

„A cselgáncsklubok már maguktól jelentkeznek az edzőtáborunkba, ez nagy presztízzsel bír számunkra is. Mindent megteszünk, hogy a lehető legjobb körülményeket biztosítsuk az edzésekhez” – fogalmazott Kárpáty Ernő, a gútai cselgáncsklub elnöke. Az idén immár huszonhatodik alkalommal megrendezett találkozón négy ország (Ausztria, Csehország, Magyarország és Szlovákia) mintegy százhetven cselgáncsozója vett részt. Egy héten át naponta két alkalommal három csoportban zajlottak az edzések, ahol összesen tizennyolc edző irányította a munkát. 
„Fő célunk ezzel az edzőtáborral az volt, hogy lehetőséget biztosítsunk az utánpótlás számára, hogy minél változatosabb edzőpartnerekkel találkozzanak. Jelentőségét az adja, hogy viszonylag erős versenyzői mezőnyt sikerült összehozni. Baráti kapcsolatokat ápolunk a magyar illetve a szlovák klubokkal, és jó felkészülési feltételeket sikerült kialakítani. Ennek köszönhetően a Japánban nemrég kezdődött cselgáncs-világbajnokság előtt éppen Gútán edzett Csernoviczki Éva is” – nyilatkozta Kárpáty Ernő.


A gútai klub nagy erőkkel készül az őszi versenyidényre. A nyári alapozó edzések után Oroszlány, Vágbeszterce, Malacka nagydíjaira terveznek eljutni, illetve októberben hazai pályán, a hagyományos diáknagydíját, amelyet mindig nagy érdeklődés övezi. A terveik szerint szeretnének a legjobb versenyzőiket minél több versenyen elindítani, és az új dzsúdósokat bevezetni a versenyzésbe. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Szlovákia a visegrádi négyek közül a legoroszbarátabb

Holtan találták az eltűntként keresett 27 éves férfit

Danko és Matovič egy kottából énekel

Čaputová az ukrán elnökkel és miniszterelnökkel találkozik Kijevben

Szamurájkarddal rontottak egy üdülő nőre

Kormányzásra készül a Spolu

Legfrissebb galériák
Olvasta már?