Cristiano Ronaldo kontra Casillas

<p>
<p>Ma este (20.45) a világbajnok és Eb-címvédő spanyol válogatott a portugál csapattal találkozik a labdarúgó kontinensviadal első elődöntőjében Donyeckben.</p>
</p>

Vicente del Bosque együttese a harmadik olyan válogatott lehet, amely címvédőként döntőbe jut a kontinensviadalon; 1964-ben a Szovjetunió, 1976ban pedig az NSZK hajtotta végre ezt a bravúrt, igaz, a fináléban mindkét gárda elbukott. A nemzetközi sajtóban kisebb port kavart a spanyolok negyeddöntős alakítása, ugyanis a klasszikus csatár nélkül felálló ibériaiak úgy nyertek 2:0-ra a franciák ellen, hogy a kilencven perc jelentős részében a középpályán - vagy még hátrébb - járatták a labdát.

„Bármit is mondjanak az emberek, nem hiszem, hogy megváltoznánk - nyilatkozta a franciák elleni összecsapáson századik válogatottságát két góllal ünneplő Xabi Alonso. -Akárki is legyen az ellenfél, mi mindig ugyanabban a felfogásban lépünk pályára. Cristiano Ronaldo játéka természetesen ezt kissé módosíthatja, de megpróbálunk csapatként küzdeni, ugyanis ez a legjobb módja annak, hogy valakit megállítsunk.“

A spanyoloknak ezúttal is lehet egy jubilálójuk: ha győznek, kapusuk, a csapatkapitány Iker Casillas a világon elsőként 100. győzelmét ünnepelheti a nemzeti csapattal. A Real 135-szörös válogatott hálóőrének kapujába csak az olasz Di Natale talált be az Eb-n, azóta viszont 299 perce nem kapott gólt.

„Meg kell keserítenünk Ronaldo életét a pályán, azzal, hogy többen fogjuk őt őrizni. Nem engedhetjük meg, hogy egy az egyben vezesse kapura a labdát. Ha sokáig nem kap labdát, elkedvetlenedik“- nyilatkozta Gerard Piqué, a Barcelona védője.

Ronaldo gyakorlatilag egyszemélyes támadósort alkotott a csehek elleni negyeddöntőben, amelyet az ő fejesgóljával nyertek meg a portugálok, akik a 2004-es, hazai rendezésű Eb után harcolhatják ki ismét a fináléba kerülést. „Ronaldo gólt szerzett, és több helyzete is volt, de úgy gondolom, nem szabad a csapatunkat egyetlen futballista játéka alapján megítélni“ - mondta Paulo Bento, a portugálok szövetségi kapitánya.

„Tartunk, de nem félünk a világbajnoktól. Nagy csatára van kilátás, hiszen ősi ellenfelek vagyunk. Bízom benne, hogy meglepjük a spanyolokat“ -szögezte le Joao Pereira, a luzitánok jobbhátvédje.

A két csapat eddig 34 ízben találkozott, a mérleg a spanyolok számára kedvező. (sz. z.)

PORTUGÁLIA-SPANYOLORSZÁG

Donyeck, ma 20.45, játékvezető: Cüneyt Cakir (török)

A VÁRHATÓ ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

 

Rui Patrício-Joao Pereira, Bruno Alves, Pepe, Fábio CoentraoRaul Meireles, Miguel Veloso, Joao Moutinho-Nani, Hugo Almeida, Cristiano Ronaldo.

 

Iker Casillas-Álvaro Arbeloa, Sergio Ramos, Gerard Piqué, Jordi Alba-Sergio Busquets, Xabi Alonso-Andrés Iniesta, Xavi Hernández, David Silva-Cesc Fabregas

 

EGYMÁS ELLENI MÉRLEG

 

34 7 12 15 43:70

 

ÚT AZ ELŐDÖNTŐIG

 

Németország 0:1, Dánia 3:2, Hollandia 2:1, Csehország 1:0

 

Olaszország 1:1, Írország 4:0, Horvátország 1:0, Franciaország 2:0

 

PRO ÉS KONTRA

* Cristiano Ronaldo. A portugálok üdvöskéje egyre jobb formába lendül, egy villanással képes eldönteni a meccset. Ronaldo ismeri klubtársai gyengéit, így Casillasét, Arbeloáét, Ramosét, igaz, ez fordítva is érvényes. * Paulo Bento taktikája. A portugálok kapitánya meg akarja lepni az eddig nem nagyon villogó címvédöt. * Sebezhetö a portugál védelem. A luzitánok eddig csak a csehek ellen nem kaptak gólt. * Pepe mindig rizikófaktor. Eddig jól játszik az Eb-n, de az idegei bármikor elpattanhatnak, és jön a piros.

* A zsinórban 18 tétmeccsen veretlen spanyol válogatott sorozatban a harmadik nagy tornán is döntöbe akar jutni. * Iker Casillas bravúrjai. A Real Madrid kapusa mindössze egy gólt kapott az Európa-bajnokságon, s 299 perce nem rezdült meg a hálója. * A spanyol középpályások sokpasszos játéka. Ha beindul a Xavi-Iniesta-Silva hármas, szabályosan szinte lehetetlen megállítani. * A spanyol középpályások sokpasszos játéka. Xaviék elpasszolgatnak, de csatár nélkül egyáltalán nem veszélyesek kapura.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?