Cíger: szabotáltak minket

<p>Svédország ellen is vereséggel (4:2), de viszonylag elfogadható játékkal zárta a jégkorong-világbajnokságot a szlovák válogatott, amely összeségében a 14. helyen végzett a kölni&ndash;párizsi tornán.</p>

A szlovák hokisok még sosem zártak ennyire hátul a 16 tagú elit kategóriában, az eddigi negatív rekordjuk a 13. hely volt 2008-ból, Kanadából. A mostani, 14. pozíción már a tegnapi, svédek elleni meccs sem változtathatott. A szlovákok bentmaradása már egy nappal korábban biztossá vált, amikor a dánok legyőzték az olaszokat, s a nyomasztó teher nélkül jégre lépő Hudáčekék ezúttal nem szaladtak bele egy újabb zakóba. Igaz, a svédek végig vezettek, és csak annyi energiát adtak ki magukból, amennyi egy-két gólos különbséghez kellett.

Zdeno Cíger, a szlovák válogatott szövetségi kapitánya dicsérte csapatát a 4:2-es vereség után. „A fiúk nagyon jól, energikusan kezdtek, meg akarták mutatni, hogy nem olyan rosszak, mint az eredmények mutatják. Nagyon örülök, hogy mindent beleadtak – mondta Cíger, röviden a tornán nyújtott teljesítményüket is összefoglalva. – Nagyon fontos a mentális tényező. Most a fiúk felszabadultan játszottak, de a fontos meccseken nagy rajtuk a nyomás, amit csak tapasztalatszerzéssel lehet enyhíteni. Javítani kell a befejezéseken, az egyéni megoldásokon, de ezt már fiatal korban el kell kezdeni, nem lehet a vb előtt tanulgatni.”

Maguk a játékosok egyértelmű csalódásként élték meg a vb-szereplést. „Kudarc volt a vb” – jelentette ki a csapatkapitány Vladimír Dravecký, Július Hudáček pedig hozzátette, ideje rendet tenni a szlovák hokiban.

Martin Kohút, a szlovák szövetség elnöke már be is jelentette, hogy a végrehajtó bizottság ülésén biztosan nem fogja javasolni Cíger és a válogatott menedzsere, Róbert Švehla szerződésének meghosszabbítását. Cíger szerint az új vezetés szabotálta a munkáját, ezért már a vb előtt felmerült benne, hogy távozik a posztjáról. „Nagyon sok dolog rossz volt, az elmúlt két év katasztrófa. Nem lepődtem meg azon, ahogy a fiúk játszottak, mert már a torna előtt hitehagyott csapat volt – mondta Cíger. – Az egyik évben bojkott van, a másikban szabotázs. Az ember, ha tudja, hogy már nem marad a posztján, hogy dolgozzon? Csak kritikát hall, mindenki a hibáit keresi. Megváltoztatunk egy csomó dolgot, de a vb előtt nem spórolhatunk a hokibotokon, korcsolyákon vagy a táplálékkiegészítőkön, ez gáncsoskodás. És ehhez jön még sok játékos, aki lemondja a szereplést, cserben hagyva a többieket.”

Ma szünnap van a vb-n. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?