Brazília győzött, ezzel nyolcaddöntős

Johannesburg |

<p>A brazil válogatott magabiztos játékkal, 3-1-re legyőzte Elefántcsontpart legjobbjait a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság G csoportjának vasárnapi mérkőzésén, ezzel már biztosan ott lesz a nyolcaddöntőben.</p>

A dél-amerikai együttesben Luís Fabiano duplázott - a 25. és az 50. percben is betalált -, az ötszörös vb-győztes harmadik találatát pedig Elano szerezte a 62. percben. A szépítés Didier Drogba nevéhez fűződött, aki a 79. percben vette be Julio Cesar kapuját. Ezzel az elefántcsontparti az első afrikai gárda, amely vb-n gólt szerzett a brazilok ellen.

Brazília hat pontjával már biztos továbbjutó. Elefántcsontpart és Portugália eddig egy pontot szerzett, a Koreai NDK pedig nulla pontos. A csoport második fordulójában, hétfőn kerül sor a Portugália-Koreai NDK találkozóra.

G csoport, 2. forduló:
Brazília-Elefántcsontpart 3-1 (1-0)
-----------------------------------
Johannesburg, Futballváros Stadion, 84 490 néző, v.: Stephane Lannoy (francia)
gólszerzők: Luís Fabiano (25., 50.), Elano (62.), illetve Drogba (79.)
kiállítva: Kaká (88.)
sárga lap: Kaká (85., 88.), illetve Tiene (31.), Keita (75.), Tiote (86.)

Brazília:

Julio Cesar - Maicón, Lúcio, Juan, Bastos - Felipe Melo, Gilberto Silva, Elano (Alves, 67.), Kaká - Robinho (Ramires, 93.), Luís Fabiano

Elefántcsontpart:

Barry - Demel, Kolo Touré, Zokora, Tiene - Yaya Touré, Eboué (Romaric, 72.), Tiote - Dindane (Gervinho, 54.), Drogba, Kalou (Keita, 68.)

I. félidő:

25. perc: az első komoly helyzetet gólra váltották a brazilok, Kaká tökéletes ütempassza után Luís Fabiano - kissé kisodródott helyzetből - bombázott a léc alá öt méterről (1-0).

II. félidő:

50.perc: Luís Fabiano egymás után két elefántcsontparti védőn emelte át a labdát, maga elé tette, majd szemből, 15 méterről leadott lövésébe Barry csak belekapni tudott (2-0).

62. perc: Kaká futott el a bal oldalon, egészen az alapvonalig vezette a labdát, középre gurított, az érkező Elano - védőjét megelőzve - a kapu bal oldalába passzolt (3-0).

79. perc: Drogba került a brazil védelem mögé, Yaya Touré tökéletesen ívelte a fejére a labdát, melyet a Chelsea támadója a kapu bal oldalába csúsztatott (3-1).

88. perc: Keita futott bele Kakába, aki a játékvezető szerint lekönyökölte az afrikait, így megkapta második sárgáját, s idő előtt mehetett zuhanyozni.
Az elefántcsontpartiak óvatosan kezdték a mérkőzést, miközben Robinho egy távoli lövéssel már az első percben jelezte, hogy Brazíliának csak a győzelem lehet elfogadható eredmény. A védekezésben gyakorta hibázó afrikaiak Robinho, Kaká és Luís Fabiano mesteri passzolgatását nem tudták lereagálni, így egygólos brazil előnnyel vonultak szünetre a csapatok.

A második játékrész ötödik percében Luís Fabiano egyéni alakításából megszületett a második dél-amerikai találat, az elefántcsontpartiak ezt követően teljesen indiszponáltan futballoztak, így az összecsapás egyoldalúvá vált. Drogba ugyan a harmadik brazil gólszerzés után szépített, az utolsó percekre azonban az afrikaiak inkább agresszívek voltak, rengeteget szabálytalankodtak, emiatt sokat állt a játék, gól pedig már nem született.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?