Sport

Botrányt okoztak Gombos trágár szavai

A nádszegi származású teniszező vulgáris szavakkal illette az ellenfelet, tettének súlyos következményei lettek.
Bőd Titanilla

2019. május 6. 18:30

Gombos Norbert a Davis-kupában mindig méltóképpen képviselte Szlovákiát, most azonban elszaladt vele a ló (TASR-felvétel)

A szlovák férfi-teniszextraliga döntőjét a pozsonyi TK Slávia STU és a nagyszombati TC Empire Trnava játszotta, a fináléban a pozsonyiak nyertek 4:3-ra, ám a döntőt beárnyékolta egy botrány.

A Slávia STU színeit képviselő Gombos Norbert az egyik közösségi oldalon megosztott egy fényképet, amelyen az a felirat látható: „k...a Trnava”.

A nagyszombati klub képviselői a trágárságra úgy reagáltak, hogy minden csapatukat visszaléptették az összes, a Szlovák Teniszszövetség által irányított bajnokságból.

„Nem fogjuk kommentálni az esetet. Jöjjenek el a TC Empire-be. Ismerjék meg a környezetet, az embereket, edzőket, játékosokat, barátokat. A ma történtek után 2019. május 4-ével visszaléptetjük a csapatainkat a Szlovák Teniszszövetség bajnokságaiból. Köszönöm a játékosoknak, szülőknek és edzőknek a megértést” – olvasható a nagyszombati klubelnök, Miroslav Hlavna állásfoglalásában.

gombi trnava
Az ominózus kép, amelyet Gombos azóta törölt a közösségi oldaláról, és elnézést kért a meggondolatlan cselekedetéért

A szövetség hivatalos oldalán a következő közlemény jelent meg: „A Szlovák Teniszszövetség elítéli az ellenfél megszégyenítését, de a nagyszombatiak reakcióját eltúlzottnak tartja.”

Gombos Norbertet nem tudtuk elérni, klubja, a Slávia STU a sportnapilappal azt közölte, hogy a játékost elnézést kért a tettért. „Elhatárolódunk minden megszégyenítő és sértő megjegyzéstől. Az egyik játékosunk a győzelmi eufóriában megosztott egy ilyen státuszt a közösségi médiában, de a meggondolatlan cselekedetéért azonnal elnézést kért, és a posztot törölte. A klubvezetés elfogadta a bocsánatkérést” – áll a Slávia STU közleményében.

A közösségi médiában többen értetlenül állnak a nagyszombati klub reakciója előtt, rámutatva, hogy a visszalépésre a klubban teniszező gyerekek fizetnek rá, akik számára így befejeződött a bajnokság. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Szigorúbb büntetések várnak a sofőrökre

Šefčovič fontos posztot kaphat Brüsszelben

Átadták a Madách-díjat

Érsekújvár kulturális főváros lesz

Žitňanská: A parlament nem teljesítette a kötelességét

Csetneki vízivár, a Bebekek ősi fészke

Legfrissebb galériák
Olvasta már?