BL: továbbjutott az Arsenal és a Chelsea is

<p>Meglepően kevés gól született a BL szerdai zárónapján. Az Arsenal és a Chelsea a jó finisnek köszönhetően továbbjutott, a Pireusz és a Leverkusen nem tudott élni a lehetőséggel. Nézze meg a legszebb gólokat!</p>

A Bajnokok Ligája szerdai zárónapja kevesebb izgalmat és fordulatos meccset hozott, mint a keddi játéknap, gól is sokkal kevesebb esett. Ez volt a BL csoportkörének utolsó, 6. fordulója, így ismerjük az összes továbbjutót. 

Az E csoportban az első hely már régen eldőlt, a Barcelona így levezetni meg Leverkusenbe. A címvédő egy hét múlva a Klub-vb-re utazik Európa képviseletében, ennek megfelelően erősen tartalékos felállásban lépett pályára. A sztárok közül csak Messi és Rakitic volt a kezdőben, a középpályán például a 19 éves kameruni Wilfrid Kaptoum kezdett, akinek ez volt az első meccse az A-csapatban.

A vezetést mégis a Barca szerezte meg, Rakitic zseniálisan a leshatáron (egyvonal volt) ugratta ki Messit, aki nem hibázott. A Leverkusen nem sokkal később formás támadásból egyenlített. Érdemes mindkét gólt megnézni, főleg a németek találata volt szép:

A második félidőben hiába próbálkozott a Bayer, a címvédő tartotta a döntetlent. A csoport másik meccsén az AS Roma otthon nem bírt a belorusz Boriszovval: ám így is továbbment, ugyanis a szintén ötpontos Leverkusennel szemben jobb volt az egymás elleni mérlege (otthon 3-2, kint 4-4). A Leverkusen az EL-ben folytathatja.

A F csoportban a Bayern már biztos továbbjutó volt. A bajorok Zágrábba utaztak, az utolsó Dinamót félgőzzel is elverték (0-2).

A másik találkozón ki-ki meccset vívott az Olympiakosz Pireusz és az Arsenal. A görögök voltak lépéselőnyben, a váratlan londoni győzelem (2-3) után elég volt nekik az iksz is, sőt, akár még egy egygólos (0-1 vagy 1-2) vereség is. Nem jött össze: az Arsenal szétszedte a fáradt lábú hazaiakat. 0-3 lett a vége, a jobb csapat folytathatja a nyolcaddöntőben.

A G csoportban az első három meccsén csak 4 pontot gyűjtő Chelsea is ki-ki meccset játszott az FC Portóval – vagyis azzal a csapattal, amelyben az angolok edzője, José Mourinho első nagy sikereit elérte bő egy évtizeddel ezelőtt.

A Chelsea az első félidőben egy furcsa öngóllal szerzett vezetést, a második félidőben Willian (52. perc) döntötte el a továbbjutást. Mivel Dinamo Kijev otthon elverte a tökutolsó Maccabi Tel Avivot, így a 4. fordulót még csoportelsőként záró Porto végül csak harmadik lett, 10 ponttal…

A H csoportban is a Gent nem hagyott semmit sem a véletlenre. Otthon verte az eddig százszázalékos Zenitet (2-1), ezzel továbbment a második helyről. A Valencia az eddig nyeretlen Lyontól kapott ki otthon (0-2) – ez volt az új edző, Gary Neville bemutatkozása a spanyolok kispadján –, így ha a Gent ki is kapott volna otthon, a Valencia akkor is csak a harmadik helyen végez.

Eredmények:
Leverkusen–FC Barcelona 1-1 (1-1)
AS Roma–BATE Boriszov 0-0
Dinamo Zagreb–Bayern München 0-2 (0-0)
Olympiakosz Pireusz–Arsenal 0-3 (0-1)
Dinamo Kijev–Maccabi Tel Aviv 1-0 (1-0)
Chelsea London–FC Porto 2-0 (1-0)
FC Valencia–Olympique Lyon 0-2 (0-1)
KAA Gent–Zenit Szentpétervár 2-1 (1-0)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?