BL: Retteghet a City a Monacótól

<div>Kiélezettnek ígérkező párharcok első meccseit rendezik ma (20.45) a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.</div>

A Leverkusen az Atlético Madridot, míg a Manchester City a francia listavezető AS Monacót fogadja. A BL-ben jobban megyElőbbi párharcnak külön pikantériát ad, hogy két éve, a BL ugyanezen szakaszában találkozott egymással a két együttes, s az Atlético két 1:1-es találkozó után büntetőpárbajban tudta kiharcolni a továbbjutást a német gárdával szemben.A Leverkusen a bajnokságban kifejezetten gyengén szerepel, 21 meccsén 9 vereséget szenvedett el, és a 8. helyen áll. A németeknél abban bíznak, hogy nem a bajnoki, hanem a BL-ben látott formájukat mutatják majd, mivel nemzetközi mérkőzésen tíz meccse veretlenek otthon. A csoportkör utolsó körében például az AS Monacót verték 3:0-ra. Az Atlético szintén nem remekel a bajnokságban, mert noha a negyedik, hátránya úgy hét pont a listavezető Real Madriddal szemben, hogy a fővárosi rivális két meccsel kevesebbet játszott nála. A BL-ben a csoportkör nem okozott gondot Diego Simeone tanítványainak, akik megnyerték négyesüket, s úgy készülhetnek a német együttes elleni meccsekre, hogy a legutóbbi három idényben mindig továbbjutottak a 16-ból, tavaly és 2014-ben ráadásul egészen a fináléig meneteltek. „Nemrég a Barcelona ellenében kiestünk a Spanyol Kupából. Csalódottak voltunk, de egyúttal büszkék is arra, ahogyan játszottunk. A BL-ben is bárkivel versenyre kelhetünk” – mondta Yannick Ferreira Carrasco, az Atlético támadója. Francia támadógépezetA Manchester City–Monaco párharc első ránézésre az angol bajnokságban második helyen álló együttes továbbjutását ígéri, ám a hercegségi gárda egészen kiváló szezont fut eddig, vezeti a francia bajnokságot három ponttal az egy hete a Barcelonát elgázoló Paris Saint-Germain előtt. A francia csapat elsősorban kiváló támadójátékának köszönheti sikereit, 26 bajnokin 76-szor volt eredményes, s a BL-párharc nagy kérdése, hogy a manchesteri hátsó sor ellen is hatékonyak tudnak-e majd lenni a csapat csatárai. „Ők játsszák a legjobb focit Franciaországban” – dicsérte az ellenfelet Txiki Begiristain, a City sportigazgatója.Josep Guardiola együttese sokat bukdácsolt eddig a szezonban, legutóbbi három bajnoki meccsét ugyanakkor megnyerte a csapat, szombaton viszont a másodosztályú Huddersfielddel játszott döntetlent az FA-kupában (0:0). A City és a Monaco még sosem találkozott egymással, ugyanakkor a franciák mérlege eddig hibátlan angol csapatok ellen, mind a hat eddigi párharcból a miniállam focistái jutottak tovább. (MTI, SITA) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?