BL: nem megy a német csapatoknak, nyomul a Manchester City és a Real

Isztambul |

<p>A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.</p>

Azzal együtt, hogy a Bundesligában évek óta élvezetes meccsek tömkelegét láthatjuk, nem mondhatni, hogy túl jól menne idén a német csapatoknak a Bajnokok Ligájában. A Dortmundnak két mérkőzés után még nincs pontja, a Tottenham után a Real Madridtól is vereséget szenvedett. Hiába a szimpatikus foci, az 1:3 az 1:3, ráadásul lehetett volna még rosszabb is a helyzet a hajrát elnézve. Ja, és persze Ronaldo! A 400. Real-meccsén belőtte a 410. gólját, mellesleg ez volt a 70. BL-mérkőzés, amelyen betalált. Rekord! A második Messi 59 mérkőzéssel. A csoportban a Tottenham követi a Real Madridot, a németek 3:0-ra győztek Nicosiában az APOEL ellen, góllövők: Kane, Kane, Kane. A ciprusiaknál Sallai Roland 62 percig volt pályán.

Bukott a Lipcse is, a Red Bull kirakatcsapata a Besiktas otthonában kapott ki 2:0-ra. Törökországban kiderült, hogy a legbornírtabb mészölykálmános közhely mégis igaz a hazai pálya előnyéről, a nemzetközi rutinról meg a török szurkolók fanatizmusáról. A Leipzig fiatal csatára, Timo Werner az első félidőben azért kért cserét, mert nem bírta elviselni a hazai drukkerek által keltett hangzavart, pedig még füldugót is adtak neki. „Lehetetlen erre az atmoszférára felkészíteni a játékosokat” – mondta a sajtótájékoztatón Ralph Hasenhüttl, a lipcsei tréner. Furcsa egy történet. Mint ahogy az is furcsa, hogy a francia bajnokságban kiválóan szereplő Monaco sima 3:0-s vereséget szenvedett hazai pályán a Portótól (a kaput eltaláló lövések száma 8:1 a portugáloknak, az UEFA statisztikai rovatában „veszélyes támadásnak” minősített akciók száma viszont 56:33 volt a Monaco javára).

Magabiztosan menetel célja felé a Manchester City, amely 2:0-ra győzött odahaza a Sahtar Donyeck ellen, De Bruyne megint brillírozott, Kun Agüero viszont tizenegyest hibázott. Guardiola szerint a meccs embere a sérült Benjamin Mendyt helyettesítő Fabian Delph volt, aki 13 labdát szerzett a találkozón. Javított a Napoli a Donyeck elleni vereség után, a Feyenoord elleni hazai 3:1 könnyed győzelem volt, a hollandok csak a ráadásban tudtak szépíteni. Nápolyban azért volt egy kis délolasz káosz, az első gólt szerző Insigne a találat után a hétvégén újabb súlyos térdsérülést szenvedő Arkadiusz Milik mezét szerette volna felmutatni a közönségnek, de elsőre egy másik lengyel, Piotr Zielinski trikója került elő a kispadról. Nagy örömre azért még nincs oka a Napolinak, a csoportból való továbbjutáshoz vezető úton most a ManCity elleni páros durvulat következik, aztán meg a Sahtar. Az a Sahtar, amely a BBC szerint a Manchester City idei ellenfelei közül – veresége ellenére – az egyik legerősebbnek bizonyult.

Zárjuk az E csoporttal, ahol várhatóan három csapat pályázik nagy eséllyel a továbbjutásra. Az orosz bajnoki címet 2001 után ismét megszerző Szpartak Moszkva megint 1:1-re végzett, és ellenfelének, a Liverpoolnak is ez volt a második döntetlenje. (Az oroszoknak egyetlen kapura tartó lövésük volt.) A Sevilla picit meglógott riválisai elől a Maribor elleni 3:0-nak köszönhetően. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?