BL: negyeddöntős a Bayern és az Atlético

<p>Megvannak az első továbbjutók a BL nyolcaddöntőjében. A Bayern meglepetésre csak döntetlenezett otthon az Arsenallal. Az Atlético kettős győzelemmel lépett tovább: a spanyolok csúnyán elverték a Milant.</p>

A címvédő fél lábbal már a londoni meccs után a negyeddöntőben érezhette magát. A visszavágón a münchenieknek a vártnál nehezebben dolguk volt az Arsenallal.

A Bayern az első félidőben óriási mezőnyfölényben játszott, a vezetést viszont csak az 55. percben szerezte meg Bastian Schweinsteiger révén.

Ezt két perccel később válogatottbeli társa, Lukas Podolski egyenlítette ki (Podolski korábban a Bayernban is lehúzott három évet). A bajorok végigtámadták a második félidőt is, ám a győzelmet már nem sikerült megszerezniük.

A Bayern 3-1-es összesítéssel jutott tovább.

A másik mérkőzésen is előnyből indult a hazai csapat. Az Atlético semmit sem bízott a véletlenre, Diego Costa révén már a 3. percben vezetést szerzett.

A Milan a 27. percben Kaká révén egyenlített, ám öt perccel a szünet előtt Alda Turan ismét a hazaiakat juttatta előnyhöz.

Fordulás után is fölényben játszottak a hazaiak, az Atlético győzelmét Raúl Garcia biztosította be a 71. percben. Öt perccel a vége előtt Diego Costa másodszor is beköszönt, ezzel a matracosok kiütötték az idei szezonban gyengén muzsikáló milánóiakat.

Az Atlético Madrid a vártnál könnyebben, kettős győzelemmel (5-1-es összesített gólkülönbséggel) jutott a negyeddöntőbe.

Eredmények:

Bayern München–Arsenal London 1-1 (0-0). Góllövők: Schweinsteiger (55.), illetve Podolski (57.).

Atlético Mardid–AC Milan 4-1 (2-1). Góllövők: Diego Costa (3. és 85.), Turan (40.), Raúl Garcia (71.), illetve Kaká (27.). 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?