BL: Könnyen nyert a Juventus, előnyt szerzett, de bosszankodhat a Sevilla

<p>Portóban egy buta kiállítás miatt egyoldalú lett a Porto&ndash;Juventus meccs a labdarúgó BL nyolcaddöntőjében. A Sevilla 2:1-re verte a Leicestert, az angolok hálásak lehetnek a sorsnak, hogy ennyivel megúszták.</p>

Furcsa meccset játszott egymással a Porto és a Juventus. Az olaszok 2:0-ra győztek, de alighanem nehezebb dolguk lett volna, ha Brych játékvezető a 27. percben nem állítja ki a portugálok balhátvédjét, Alex Tellest. A játékos két perc alatt kétszer söpörte el ellenfelét. Mindkettő sárgát ért, de azért az mégiscsak szokatlan, hogy egy bíró ennyire ne mérlegeljen. (Hiába, „német precizitás”.) A portóiak sem ehhez vannak szokva, ugyanis teljesen megdöbbentek a játékvezető ítéletén. A meccs ezzel érezhetően eldőlt, a hazaiak emberhátrányban indulatosan, ugyanakkor a kapura teljesen veszélytelenül futballoztak. Az olaszok – szokásuk szerint – kivárásos taktikát alkalmaztak, és szépen-lassan felőrölték ellenfelüket. Pjanicék (leszámítva az olykor hisztériázó Higuaínt) nyugodtan szövögették a támadásaikat, a fáradó Porto védői pedig nagyjából negyvenöt percet bírtak emberhátrányban: a 72. és a 74. percben Pjaca, illetve Dani Alves lecsapott, 0:2. (Mindkét játékos percekkel azelőtt lépett pályára.) Ezután már csak az volt a kérdés, hogy a Juve berúgja-e a harmadik gólját, ami alighanem tuti továbbjutást jelentett volna a csapat számára.

Annyira azért így sem kell izgulnia a visszavágó miatt Max Allegri csapatának, a Juventus a kiállításig is nyomasztó fölényben játszott. „Az egész mérkőzésen csupán öt percig tudott nyomás alá helyezni minket a Porto” – mondta a lefújás után az olaszok edzője, és ez nagyjából így is volt, a portugál csapatnak egyetlen kaput eltaláló lövése sem akadt a mérkőzésen. A labdabirtoklás aránya: 76,6 százalék a Juventus javára az Opta adatai szerint (2003 óta méri a cég ezt az adatot, azóta ez rekord az olaszok számára). A Juve nagyon kompakt: az utolsó tizenöt tétmérkőzése közül tizennégyet megnyert, s csak egyet vesztett el.

Kompakt a Sevilla is, amely a Leicester elleni meccs előtt lejátszott nyolc mérkőzése közül veszített el csupán egyet, miközben felmutathatja a Real Madrid skalpját is. Ahogy január közepén a bajnokságban a Realt, úgy most a BL-ben a Leicester-t is 2:1-re verték a spanyolok, de egyáltalán nem lehetnek elégedettek. „Élvezem az ilyen meccseket, mindenki annyit fut, hogy lekopik róla a sportszár, annyira keményen dolgozik. Sokat védtem ma, volt vagy huszonkét kapura lövése a Sevillának” – fejtegette a végén Kasper Schmeichel, az angolok kapusa, aki az első félidőben megfogta Correa a tizenegyesét. A két csapat között óriási volt a különbség, a Sevilla játékosai két kapufát lőttek a meccsen, valamint kihagytak egy tizenegyest is. Hogy ez a párharc még nyílt, az a Leicester mázlija. Ha mázli egyáltalán a csapat számára, hogy tovább tart a BL-kaland. Lehet, hogy inkább le kéne onnan lépni: a bajnokság kínszenvedés a bajnok számára, a Leicester jelenleg csak egy pontra áll a kiesőzónától. A csapat 2017-es mérlege a PL-ben: 6 meccs, 1 pont, 0:12-es gólkülönbség.

Az idei szezon érdekessége, hogy a nyolcaddöntők első mérkőzésén egyetlen döntetlen sem született, és a csoportmásodikak hat meccsen nyertek, csoportelsőként csak az Atlético Madrid és a Juventus járt sikerrel vendégként. Összehasonlításképpen: tavaly és tavalyelőtt csupán két-két győzelmet szereztek a csoport második helyén végzett együttesek az odavágón, igaz, a négy nyertesből három (2015 Juventus, 2016 PSG, Benfica) ezután be is jutott a legjobb nyolc közé (ráadásul kettős győzelemmel).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?