Barcelona-Real: kulcsfontosságú El Clásico

Barcelona |

<div>A címvédő FC Barcelona a listavezető Real Madridot fogadja ma a spanyol bajnokság 14. fordulójában.</div>

Az összecsapás meghatározó lehet a pontvadászat további alakulása szempontjából, ugyanis hat pont a Real előnye (33 pont) a Barcelona előtt (27 pont),  egy esetleges sikerrel kényelmes helyzetbe kerülne a királyi gárda. A felépült Iniestán múlhat a meccs? [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"257541","attributes":{"alt":"Iniesta","author":"TASR/AP-felvétel","class":"media-image","height":"370","title":"Iniesta","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]] Mindkét együttest sérülések sújtják: a Barcelonánál múlt pénteken állt edzésbe Andrés Iniesta, pályára lépése lényeges lenne a gránátvörös-kékek számára, de úgy tűnik, játszhat. Xavi Hernández, az FC Barcelona korábbi sztárja szerint Iniesta felépülése nagyban javítja a Barcelona esélyeit. „Talán a Barcelona játszik majd nagyobb nyomás alatt, de a Clásicók különleges összecsapások. Akár húsz ponttal is le lehetsz maradva az ellenféltől, mégis játszhatsz egy nagyszerű meccset. A Real Sociedad ellen mutatott játéknak semmi jelentősége nincs” – fogalmazott Xavi. „Iniesta rendkívül különleges tagja a csapatnak. Sokan azt mondják, hiányzik a Barca játékából a kontroll és a gondolkodás. Iniestával ezek is visszatérnek” – fogalmazott Xavi, aki 1998 és 2015 között 17 éven keresztül volt oszlopos tagja a klubnak. BALE NÉGY HÓNAPOT IS KIHAGYHAT A madridiak legnagyobb hiányzója kétségkívül Gareth Bale, aki bokaműtétje miatt hosszú időre kidőlt.A legutóbbi összecsapáson, áprilisban a Nou Campban 2-1-re a Real Madrid nyert, ezúttal egyik csapat sem tekinthető egyértelmű esélyesnek. Bár a Real Madrid 32 tétmérkőzés óta veretlen, nem tökéletes a játéka: az elmúlt hetekben több találkozót is csak nehezen tudott megnyerni, és csak négy téttel bíró összecsapás volt a szezonban, melyen nem kapott gólt. A legutóbbi találkozók viszont önbizalommal tölthetik el Zidane együttesét: két hete 3-0-ra nyert a városi rivális Atlético vendégeként, s a közvetlen hangolódás is jól sikerült a rangadó előtt, legjobbjai pihentetésével szerdán 6-1-re legyőzte a harmadosztályú Leonesát a Király Kupában, s kettős sikerrel továbbjutott.A Barcelona ugyancsak erősen tartalékosan 1-1-es döntetlent játszott a harmadik ligás Hércules otthonában a kupapárharc első felvonásán. A címvédő katalánok legutóbbi négy tétmérkőzésükből három döntetlen mellett csak egyet nyertek meg, ám hazai pályán vélhetően kiegyenlített találkozót vívnak a királyi gárdával. Az El Clásicó 16.15-kor kezdődik. Primera División, 14. forduló:szombat:Granada-Sevilla 13.00Barcelona-Real Madrid 16.15Leganés-Villarreal 18.30Atlético Madrid-Espanyol 20.45    vasárnap:Betis-Celta Vigo 12.00Athletic Bilbao-Eibar 16.15Alavés-Las Palmas 18.30Sporting Gijón-Osasuna 18.30Valencia-Málaga 20.45    hétfő:Deportivo La Coruna-Real Sociedad 20.45
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?